Tarsus'ta camilerde akşam dersleri

Mersin'in Tarsus ilçesinde müftülük tarafından camilerde düzenlenin Akşam Dersleri'ne katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarsus'ta camilerde akşam dersleri

Tarsus Anıt Mahallesi Camisi İmam Hatibi Erdem Türkmen'in çalışmaları ile başlayan akşam dersleri 32 vatandaşın katılımı ile haftada üç gün olarak devam etti. Anıt Mahallesi Camisi akşam derslerinde Kuranı Kerim ve temel dini bilgiler derslerine yer verildi.

Kursiyerlerin tamamının Kuranı Kerim okumayı ve Temel Dini bilgilerinin öğrenildiğinin görüldüğü kursun sonunda katılımcılara belgelerini İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba yaptı. Akbaba, "Kur'an-ı Kerimi öğrenen vatandaşlarımızı ve cami görevlimiz Erdem Türkmen'i tebrik ediyorum.

En hayırlı olmak için bu güzel adımları attınız. İnşallah, okumanızı daha da geliştirerek bu değerleri öne çıkaracağınıza inanıyorum" dedi.

öğrencilerinden 83 yaşındaki emekli memur Fahrettin Çalışkan, akşam derslerinden çok istifade ettiğini belirterek, "Önceleri Kuran okuyamamanın üzüntüsünü yaşayarak bu yaştan sonra asla öğrenemem diye düşünüyordum. Camimizin İmamı Erdem hoca akşam derslerini başlatıp bizleri de davet edince hayatım değişti. Kısa sürede Kuran okumayı öğrendim. Ben bile kendime hayret ettim. Artık her fırsatta Kuran okuyabilmenin manevi lezzetini yaşıyorum. Evimde huzur iklimi gelişti" şeklinde konuştu.

35 yaşındaki işçi Feridun Yalçın, gündüz saatlerinde çalıştığı için akşam derslerinin kendisi için büyük bir fırsat olduğunu bu sayede Kuran okumayı öğrendiğini, akşam derslerinin çalışanlar açısından çok isabetli bir proje olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber