'Hedef kazalardaki ölümleri yüzde 50 azaltmak'

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı Yusuf Avan, trafik kazalarında can kayıplarının aşırı hız ve kemer kullanmamaktan kaynaklandığını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hedef kazalardaki ölümleri yüzde 50 azaltmak'

Avan, 2013 yılını Hız Kontrol Emniyet Kemeri Yılı ilan ettiklerini, artık denetimlerin daha da arttığını söyledi. Avan, cezaların trafik kazaları konusunda önemli ölçüde caydırıcı olduğunu, ancak amaçlarının ceza kesmek değil vatandaşın can güvenliğini sağlamak ve kazalardaki ölümleri yüzde 50 azaltmak olduğunu vurguladı. Trafiğin herkesi çok ilgilendirmesine rağmen nedense gündemde pek yer almadığını dile getiren Avan, "Hâlbuki terörden çok insanımızı trafiğe kurban veriyoruz. Yıllık bu sayı 4 bin ile 5 bin arasında değişiyor. 250-300 bin arasında da insanımız trafik kazalarında yaralanıyor. Maddi kayıp korkunç boyutlarda." dedi.

Eskişehir Trafik Eğitim Merkezi tarafından trafik polislerine yönelik düzenlenen eğitim nedeniyle sertifika töreni düzenlendi. Trafik Eğitim Merkezi'ndeki 7. sertifika töreni Moğolistan'dan gelen konukların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törene Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı Yusuf Avan, Eskişehir Trafik Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sayar, Moğolistan Trafik Müdürlüğü Başkan Yardımcısı ve Ulanbator Trafik Daire Başkanı Jargalsaikhan Chimedtseren ve Moğol uzmanlar katıldı.

Törende konuşan Eskişehir Trafik Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sayar, daha önce üniversite mezunlarına yönelik eğitim veren Eskişehir Polis Okulu'nun 2012 yılı Eylül ayından bu yana Trafik Eğitim Merkezi olarak hizmet vermeye başladığını kaydetti. Türkiye'nin her ilinden Eskişehir'e gelen trafik polislerinin Eskişehir Trafik Eğitim Merkezi'nde aldıkları eğitimlerle yeni bilgi ve beceriler kazanarak görev yerlerine döndüklerini anlatan Sayar, "Bugüne kadar bin 400 civarında polisimize eğitim verdik. İnşallah buradan aldıkları bilgilerle görev yerlerinde vatandaşlarımıza daha güzel hizmet vermeye devam ederler." diye konuştu.

"AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL VATANDAŞIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK"

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı Yusuf Avan ise trafiğin insan hayatını çok ilgilendirdiğini vurguladı. Ancak trafiğin insanı bu kadar ilgilendirmesine rağmen nedense gündemde yer almadığının altın çizen Avan, şöyle dedi: "Hâlbuki terörden çok insanımızı trafiğe kurban veriyoruz. Yıllık bu sayı 4 bin ile 5 bin arasında değişiyor, 250-300 bin arasında da insanımız trafik kazalarında yaralanıyor. Maddi kayıp daha korkunç boyutlarda. Bu nedenle bir eylem planı çıkardık. 2013 yılını Hız Kontrol Emniyet Kemeri Yılı ilan ettik. Çünkü en çok can kayıpları aşırı hız ve kemer kullanmamaktan kaynaklanıyor. Bu konuda denetimlerimiz artmıştır. Vatandaşlarımız lütfen kurallara uysunlar. Amacımız kimseye ceza kesmek değil vatandaşımızın can güvenliğini sağlamaktır."

Trafik kazalarında cezaların caydırıcı olduğunu dile getiren Avan, amaçlarının 2020 yılına kadar hız ve emniyet kemeri kontrollerine ağırlık vererek trafik kazalarındaki ölümleri yüzde 50 oranında düşürmek olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber