Avrupalı postacı, Türk meslektaşlarının 4 katı maaş alıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'da bir postacı günlük 123 YTL kazanırken, Türkiye'deki meslektaşlarının kazancının yaklaşık 33 YTL olduğu açıklandı.

Avrupalı postacılar, Türk meslektaşlarından 4 katı fazla maaş alıyor. Türk Haber-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, Avrupa'daki herhangi bir ülkede görev yapan postacılar ortalama 3 bin 696 YTL maaş alırken, düzensiz şehir yapılanması ve altyapı eksikliğine rağmen Türkiye'de postacılar ortalama 980 YTL ücretle çalışıyor.

Türkiye ile aynı nüfus ve coğrafyaya sahip olan Fransa'da posta hizmetlerini yaklaşık 250 bin kişi yaparken, bu hizmetler Türkiye'de 29 bin kişiyle yapılmaya çalışılıyor.
Türk Haber-Sen'in araştırmasında, Türkiye'de personel sıkıntısının had safhada olduğu, hizmetlerin durma noktasına geldiği, hizmet kalitesinin hızla düştüğü, vatandaşın hizmetten şikayetçi olduğu belirtilirken, personelin senelik iznini tam olarak kullanamadığı belirtiliyor. Türk-Sağlık-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, zor koşullar altında çalışan posta hizmetleri çalışanlarının cinnetin eşiğinde olduğunu belirterek, "Zor şartlar altında az bir mevcutla işini yapmaya çalışan arkadaşlarımızı rahatlatmak için acele personel alınmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber