Polis ekipleri Taksim Meydanı'nda

İstanbul'da polis ekipleri, biber gazı ve plastik mermi kullanarak Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıktı.

Haber Giriş : 11 Haziran 2013 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis ekipleri Taksim Meydanı'nda

İstanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıkan yollarda güvenlik önlemlerini artırıyor. Gazetecilere bilgi veren polis yetkilileri, Gümüşsuyu ve Harbiye tarafından Taksim'e gireceklerini, Gezi Parkı'na ise herhangi bir müdahale olmayacağını belirtti.

Polis ekipleri Taksim Meydanı'nda

İstanbul'da polis ekipleri, biber gazı ve plastik mermi kullanarak Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıktı. Ekiplerin Gezi Parkı'na müdahale etmediği, sadece meydandaki kontrolü sağladığı görüldü.

Gümüşsuyu'nda eylemcilerle karşılaşan polisler, biber gazı ve plastik mermi kullanarak barikatları aştı. Eylemciler ise taş, havai fişek ve şişeler atarak polis ekiplerini püskürtmeye çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından polis güçleri Taksim Meydanı'na girdi. Burada megafonlarla duyuru yapan polis yetkilileri, Gezi Parkı'na herhangi bir müdahale olmayacağını, anıt ve çevresindeki pankartların temizleneceğini açıkladı.

Eylemcilerin Gezi Parkı'nda ve AKM'de gergin bir şekilde bekledikleri görülüyor. Gözaltına alınan kimsenin olmadığı belirtildi.

Polis AKM çatısına çıktı

Taksim Meydanı'na giren polis, Atatürk anıtı ile AKM'ye asılan parkatları kaldırıldı. İki yere de Türk bayrakları ve Atatürk posteri asıldı.

Polisin sağduyu çağrısına eylemciler arasındaki provokatörler mani oluyor

Taksim Meydanı'na giren polis ekipleri, alandaki kalabalığı sağduyulu hareket etmeye davet ediyor. Polis, anonslarla kalabalıktan özür dilediği sıralarda eylemciler arasındaki provokatörler Gezi Parkı gruplarını kışkırtmaya çalışıyor.

Sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na giren polis ekipleri ile göstericiler arasında çatışma yaşandı. Kısa bir çatışmanın ardından alana giren polis ekipleri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve anıttaki pankartları indirdi. Gruba anonslar yaparak sağduyu çağrısı yapan polis ekipleri, parktaki sözcülerle diyalog kurdu. Çadırlara dokunmayacağını söyleyen polis ekipleri, bütün kışkırtmalara rağmen gruba müdahale etmiyor. Eylemciler arasındaki bazı provokatörlerin polise ısrarla saldırı yapılması gerektiğini söyledikleri dikkat çekiyor. Meydandaki pazarlıklar ve zaman zaman görülen gerginlikler devam ediyor.

Polis, barikatları kaldırarak Taksim Meydanı'na çıktı

Polis ekipleri, göstericiler tarafından kurulan barikatları kaldırarak Taksim Meydanı'na çıktı. Gezi Parkı'ndakilere müdahale olmazken polise direnen gruplara biber gazı atıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 07.30 sıralarında Taksim Meydanı'na çıktı. Barikatlar çevresinde toplanan, polise taş ve bilye atan gruba polis müdahale etti. Gümüşsuyu Caddesi'nden gelen polisler kısa sürede Cumhuriyet Anıtı ve meydanda kontrolü sağladı. Anıta ve Atatürk Kültür Merkezi'ne asılan afişler kaldırıldı. Belediye ekipleri de meydanda temizlik yapmaya başladı.

Taksim Meydanı'na çıkan polis, megafonla Gezi Parkı'ndakilere müdahale edilmeyeceği yönünde sık sık anons yaptı. Özellikle Tarlabaşı Bulvarı'na kaçan göstericiler, polislere taş, molotofkokteyli, bilye ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericiler tarafından ateşe verilen araçlar da TOMA ile söndürüldü. Bazı göstericilerin provokasyon yaparak polisin Gezi Parkı'ndakilere müdahale etmesini sağlamaya çalıştığı görüldü. Polis, Gezi Parkı'ndakilere provokasyonlara gelmemeleri için sık sık anons yapıyor. Taksim çevresindeki olaylar devam ediyor.

Marjinal gruplardan polise taş ve molotoflu saldırı

Taksim Gezi Parkı protestolarını bahane eden marjinal gruplar, polise taş, bilye ve molotof bombasıyla saldırdı. Polis de eylemcilere tazyikli su ile karşılık verdi.

Marjinal gruplar, eylemcileri provoke edip olayları büyütmek için yoğun çaba harçıyor. Bazıları da polise taş, bilye ve molotof bombası atıyor. TOMA aracının camlarını yumruklayan eylemciler dikkat ekiyor.

Bu arada eylemcilere seslenen polis, “Bu zamana kadar uyardık erkeklik yapmayın” uyarısında bulundu. Bazı göstericilerin ise ellerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu bayrağı taşıdığı görüldü.

CHN-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber