Yabancı hasta 'turist' gibi ağırlanacak

Sağlık Bakanlığı, yurt dışından Türkiye'ye tedavi olmak üzere gelenlerin organizasyonu için düzenlemeye gidecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı hasta 'turist' gibi ağırlanacak

Tatil için Türkiye'ye gelenlerin organizasyonunu yapan turizm seyahat acentaları gibi "Sağlık turizmi seyahat acentaları" kurulacak, bu kuruluşlar yabancı hastanın bütün iş ve işlemlerini takip edecek.

*Kazazede turist ücretsiz tedavi edilecek

AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, tedavi için Türkiye'yi seçen yabancı hasta sayısının giderek artması, bu alanda organizasyonu sağlayacak aracı kurumların kurulmasını zorunlu hale getirdi. Sağlık turizmi seyahat acentalarının faaliyete geçirilmesini planlayan Sağlık Bakanlığı, yönetmelik çalışması başlattı.

Çalışmayla yabancı hastaların tüm iş ve işlemlerini, Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılacak turizm seyahat acentalarına benzer aracı kuruluşların yürütmesi planlanıyor.

Ruhsatlandırma, tedavinin ayakta ya da yatarak olmasına göre ayrı kriterler gözetilerek yapılacak. Ayakta tedavi görecek hastaların organizasyonunu "sağlık turizmi seyahat acentası"nın yapması öngörülüyor. Yatan hastaların iş ve işlemlerinin takibini ise "sağlık turizmi aracı kurumu" üstlenecek.

Sağlık personeli de istihdam etmesi planlanan bu kuruluşlarda hasta mahremiyetini gözeterek ulaşımdan tercümanlık hizmetine kadar tüm hizmetleri verecek.

Halen turizm alanında faaliyet gösteren sehayat acentalarının da sisteme dahil edilmesini mümkün hale getirecek düzenlemeyle hem sağlık turizminin denetim altına alınıp memnuniyetin artırılması hem de kayıtların düzenli tutularak takibin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber