Taksim'de göstericilere yine müdahale

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taksim'de göstericilere yine müdahale

Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününde polis ekipleri, Taksim Meydanı'na girdi. AKM ve Cumhuriyet Anıtı'ndaki afişler söküldü, barikatlar da kaldırıldı. Polis ekipleri, gaz ve tazyikli su kullanırken, göstericiler de taşlarla karşılık verdi. Geri çekilen polis ekipleri, öğle saatlerinde yeniden toplanan göstericilere bir kez daha müdahale etti.

*Taksim'de polis alevler içinde kaldı

YENİDEN MÜDAHALE

Taksim Meydanı'nda konuşlanan illegal örgütlere ait pankart ve dövizleri toplamak isteyen polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Bazı göstericiler polise taş ve ellerine geçirdikleri malzemelerle saldırdı. Polis de tazyikli su ile grupları uzaklaştırmaya çalıştı.

Gezi Parkı eylemleri kapsamında Taksim'deki kamu binalarına pankart asan illegal örgütleri dağıtmak ve pankartları toplamak isteyen polis sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na geldi. Çevik kuvvet polisi ile göstericiler arasında sık sık arbede yaşandı. Polis, Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Anıtı'ndaki resim, pankart ve dövizleri topladı. Atatürk Kültür Merkezi önünde konuşlanan polise göstericilerin taş atmaları devam edince zaman zaman müdahale yaşandı.

Son müdahalede ilginç görüntüler ortaya çıktı. TOMA'nın önüne geçen bir gösterici sıkılan su ile yere kapaklandı. Bir başka gösterici de TOMA'nın üzerine çıkmaya çalıştı. Müdahaleler devam ediyor.

Polis, Gezi Parkı'na girdi

Taksim'de polis ekipleri, illegal örgütlere ait afiş ve pankartları toplamak için Gezi Parkı'na girdi.

Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Anıtı'ndaki illegal örgütlere ait afiş ve pankartları toplayan polis, Gezi Parkı'na girerek buradaki pankartları toplamaya başladı. Duruma tepki gösteren eylemciler, slogan atarak polisi protesto etti.

Gezi Parkı'nın çevresinde ise polis ve göstericiler arasındaki arbede devam ediyor. Uyarıları dikkate almayan göstericilere polis ekipleri, tazyikli su ile müdahale ediyor.

Vali Mutlu'dan açıklama;

Taksim'de bir grubun havai fişek ve sis bombalı saldırısı sonucu gene kısa süreli bir arbede yaşandı. Gezi Parkı'ndakiler rahat olsunlar.

Halkımız, Atatürk Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki flamaların indirilmesine twitterdan da çok büyük destek verdi. Teşekkür ediyorum.

Fakat marjinal gruplar boş durmuyor, eylem çağrıları yapıyor. Bu gruplara karşı dikkatli ve kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber