TDB'den Asgari ücret tarifesine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, hekimlerin bilimsel olarak tespit edilen tedavi bedellerini talep etmek zorunda olduklarını savundu.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut ''Hiçbir kurum ve kişinin, 'emeğinizi ucuza satın' demeye hakkı yoktur'' dedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, asgari ücret tarifesi ile ilgili yaptığı ''TTB, 'belirlediğim fiyatın altında fiyat alamazsın' diyor. Bu, halka ihanettir'' şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

Hekimlerin emeğinin karşılığı olan bedelin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, bu bedelin, meslek kuruluşları tarafından belirlenmesinin doğal olduğunu kaydetti.

Serbest çalışan hekimlerin Bütçe Uygulama Talimatı'na göre hizmet vermesini önermenin, büyük bir haksızlık olacağını savunan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Hekimler, bilimsel olarak tespit edilen tedavi bedellerini talep etmek ve bunun gerçekleşmesi için çaba göstermek zorundadırlar. Hiçbir kurum ve kişinin, 'emeğinizi ucuza satın' demeye hakkı olmadığı gibi, biz sağlık çalışanlarının da kendimizi ülkemizin koşullarından soyutlayarak, 'her koyun kendi bacağından asılır' anlayışında olmadığımızı, olmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber