Ankara'da görev yapan özürlü kamu görevlilerine 3 gün izin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da görev yapan özürlü kamu görevlilerinin kar yağışı nedeniyle 3 gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ışığında, Ankara'da kar yağışının etkisini sürdüreceğinin, poyrazdan kuvvetli rüzgar eseceğinin, buzlanma ve don olayları nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilenebileceğinin öngörüldüğü bildirildi.

Ankara Valiliği ile İl Kriz Merkezi'nin, hava koşullarıyla ilgili edindiği bilgileri değerlendirmek amacıyla yaptığı toplantıda, bazı ek tedbirler alınmasının kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının alınacak tedbirler, yapılacak çalışmalar, yeterli sayıda ekip ve personel ile hizmet vermeleri konusunda "ikinci kez" uyarıldığı belirtildi.

Açıklamada, Başbakanlığın 2002/58 sayılı genelgesi doğrultusunda Ankara'daki özürlü kamu görevlilerinin yarından itibaren 3 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Ayrıca, yaşlı, hasta ve çocukların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.

Kar yağışının halkın günlük yaşantısını olumsuz etkilememesi için ek tedbirler de şöyle sıralandı:

"-Araçlarda mutlaka çekme halatı, zincir ve takoz bulundurulması, aşırı aşınmış lastiklerle trafiğe çıkılmaması, bu konuya tüm özel ve kamu araçları ile diğer toplu taşıma araçlarının riayet etmesi gerekmektedir.

-Şoför ve sürücüler mutlak surette şehir içinde trafik görevlilerinin uyarı ve ikazlarına riayet etmelidirler.

-Şoför ve sürücüler aşırı süratten kaçınmalı, araçların takibi ile ilgili trafik kurallarına uyulmalıdır.

-Vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullanmalı, mümkünse özel araçlar ile trafiğe çıkmamalıdır.

-Kapalı olan yol konularında İl Kriz Merkezi'nin 306 66 88 - 309 79 28 numaralı telefonları aranabilir.

-Hastanelerin acil servisleri ve kan bankaları uyarılmış nöbet sistemi tüm servislere konulmuştur. Acil yardım ve ambulans konusunda Hızır Acil 112 servisi takviye edilmiştir.

-Başta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, cadde ve sokaklarda kar yağışı, donma ve buzlanmaya karşı gerekli tedbirleri almışlardır. Çalışmalarını 24 saat esasına göre devam ettireceklerdir.

-Sokakta kalan kimsesizler İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait bakım evlerine alınmaya başlanmıştır. Bu kurumumuz gelecek olan diğer taleplere karşı da duyarlı olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber