Rafting davasında 4 sanığa 5.5'ar yıl hapis

MUĞLA'daki Dalaman Çayı'nda rafting yaparken kazada yaşamını yitiren İngiliz 9 yaşındaki Cherys Alexandra Potter'ın ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 4 sanık, 5 yıl 6 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rafting davasında 4 sanığa 5.5'ar yıl hapis

Rafting şirketi de 2 yıl süreyle turizm amaçlı sportif faaliyette bulunamayacak.

Türkiye'de tatil yapan Potter Ailesi, 28 Temmuz 2010 tarihinde rafting için Dalaman İlçesi'ne bağlı Gürleyik Köyü'ne gitti. Rehberler eşliğindeki ailenin bindiği bot, Dalaman Çayı'ndaki 14 kilometrelik parkurun 10'uncu kilometresinde kayaya çarparak devrildi. Kazada, Cherys Alexandra Potter yaşamını yitirirken, ağabeyi 12 yaşındaki Marcus Potter yaralandı.

Olayın ardından Muğla 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak' suçundan şirket yöneticileri Ali K. (34), Osman T. (53), çalışanlar İmdat A. (30) ve Mehmet Ali D. (28) hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Dava altıncı duruşmada karara bağlandı. Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmada ölen Cherys Alexandra Potter'in babası Terence Sefton Potter ile annesi 51 yaşındaki Julia Potter ile hazır bulundu. Mahkeme, avukatların son kez dinlenmesinin ardından sanıklar Ali K., Osman T., İmdat A., ve Mehmet Ali D.'ye 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Ayrıca Osman 'nin sahibi olduğu rafting şirketinin 2 yıl süre ile turizm amaçlı sportif faaliyet yapması yasaklandı.

Ölen çocuğun babası Terence Sefton Potter, “Ortada hayatını kaybetmiş bir çocuk ve acılı bir aile var. Bu tür ihmalkarlık yüzünden herkesin evladı ölebilir. Şaşkınlık içerisindeyiz. Yaptığım araştırmaya göre, bu nehir uluslararası standartlarda sadece profesyonel sporcuların rafting yapabileceği bir yer. Buna rağmen bir insanın ölümüne neden olan canilere verilen 5.5 yıllık hapis cezası çok az” dedi.

Sanıkların kararı temyiz edecekleri öğrenildi.

(DHA - Cavit AKGÜN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber