İki memur sendikacısı Öcalan'ı övmekten tutuklandı

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da "Abdullah Öcalan'ı siyasi iradem olarak kabul ediyorum' başlıklı dilekçelerle imza toplarken yakalanan iki sendikacı, "Suçu ve suçluyu övmek, örgüte yardım ve yataklık etmek' suçundan tutuklandı

Eğitim- Sen eski Şube Başkanı Süleyman Yılmaz ile Tarım Orkam- Sen Şube Başkanı Hasan Adsız, Diyarbakır'ın Yenişehir semtinde bir apartmanda Abdullah Öcalan için imza toplarken yapılan ihbar üzerine polis tarafından yakalandı. "Abdullah Öcalan'ı siyasi iradem olarak kabul ediyorum' başlıklı dilekçelerde Öcalan'a özgürlük isteyen iki sendikacının yaklaşık 20 kişiden imza topladıkları anlaşıldı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından savcılığa sevkedilen iki sendikacı, "Suçu ve suçluyu övme, örgüte yardım ve yataklık etmekten' tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Süleyman Yılmaz ve Hasan Adsız, demokratik haklarını kullandıklarını, Türk- Kürt gerginliğinin son bulması için böyle bir girişimde bulunduklarını ifade ederek, "Biz kimseden talimat almadık. Kendi irademizle hareket ettik" dedi.

Nöbetçi Mahkeme, örgütün gerek internet gerekse görsel ve yazılı basındaki yayın organlarında Öcalan için başlatılan kampanyanın referanduma dönüştürülmesi çağrısında bulunduğunu, her iki sanığın ise bu doğrultuda hareket ettikleri gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi. Adsız ve Yılmaz kararın ardından Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber