Tatil yaparken el sanatları öğreniyorlar

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Kayaköy Sanat Kampı'na gelen yerli ve yabancı tatilciler, tatil yaparken el sanatları öğrenerek meslek sahibi oluyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tatil yaparken el sanatları öğreniyorlar

Fethiye'de 1924 yılında mübadeleyle boşaltılan ve günümüzde yılda 60 bin kişinin ziyaret ettiği tarihi Rum kenti Kayaköy, hem tatil yapıp, hem de el sanatları öğrenmek isteyen Güney Kore, Kanadalı turistlerle birlikte yerli tatilcilere ev sahipliği yapıyor. Kayaköy Sanat Kampı'nda eğitmenler eşliğinde atölye tezgahına oturan yerli ve yabancı tatilciler, kullanılmış derilere yeniden şekil veriyor. Derileri kesip biçen turistler cüzdan, çanta ve giysi yapıyor. Sanat kampına gelen tatilciler ayrıca, seramik, kilim dokuma ve ağaç işçiliği yapıyor. Doğa yürüyüşlerine çıkarak bölgeyi tanıma imkanına bulan tatilciler, deniz keyfi yapmayı da ihmal etmiyor.

Kanada'dan 4 günlük kamp için Kayaköy'e geldiğini anlatan Daria Andrzejewska, atölye çalışmaları kapsamında kendine deriden el çantası yaptığını söyledi. Kampın çok rahatlatıcı olduğunu belirten Andrzejewska, bu şekilde tatil yapmaktan çok mutlu olduğunu vurguladı.

Deri atölyesinde çalışan İstanbul Özyeğin Üniversitesi öğrencisi Ceren Küçükyurt ise “Arkadaşlarımın tavsiyesiyle kampa geldim. Çok keyifli zaman geçiriyorum. Sabah bir arada kahvaltı yapıp, yoga derslerine katılıyoruz. Bugün eğitmenimiz eşliğinde kendime deriden çanta yapıyorum. Bunu ilerde bir meslek haline getirmek mümkün. Sanatsal etkinliklerin yanında doğa yürüyüşüne çıkıp denize girmeyi de ihmal etmiyoruz" diye konuştu.

Kayaköy Sanat Kampı İşletmecisi Ayşe Ekiz Loys da kampta her şeyin doğayla iç içe olduğunu, farklı atölyelerde misafirlere hem tatil hem de sanatsal etkinlikler yapma fırsatı verdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber