Hastanede doktora darp iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde 11 Haziran'da görev yapan hekimin, Taksim'deki olaylarda kafa travması geçiren bir hastanın yakını tarafından sözlü ve fiziksel şiddete uğradığını bildirdi.

Genel sekreterlikten yapılan yazılı açıklamada, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, son günlerde yaşanan olaylar sebebiyle mevcut konumu gereği oldukça yoğun hasta aldığı belirtildi.

Hastane bünyesinde görevli yöneticiler ve sağlık çalışanlarının günlerdir özveriyle hizmet verdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde 11 Haziran 2013 tarihinde görev yapan hekimimiz, Taksim Gezi Parkı olaylarında kafa travması geçirerek hastanenin acil servisine getirilen bir hastanın yakını tarafından sözlü ve fiziksel şiddete uğramıştır. Güvenlik görevlilerimizin olaya müdahale etmesi üzerine dışarı çıkarılan hasta yakını, hekimimizi tehdit etmeye devam etmiştir. Tüm bu yaşanılan olaylara rağmen, hastaya tıbbi müdahale yapılarak hekimimiz tarafından tedavisi gerçekleştirilmiştir.

Halkın sağlığını korumayı ilke edinen, yaşam hakkının kutsallığını savunarak görev bilinci ile büyük bir kararlılıkla işlerine dört elle sarılıp çoğu zaman ailelerini, sevdiklerini ikinci plana atan tüm sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz."

Ayrıca, olayın ardından İstanbul Tabip Odası yetkililerine gerekli bildirimlerin yapıldığı anlatılan açıklamada, "Sağlık çalışanına yapılan şiddete sessiz kalan Tabip Odasının duyarsız tavrı, hastanemiz çalışanlarını ve sağlık camiamızı üzmüştür" değerlendirmesine yer verildi.

- Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Öte yandan, Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadın doğum polikliniğinde görev yapan Dr. Sahra Çavuşoğlu'nun, bir hasta yakını tarafından darbedildiği belirtildi.

Hastane personelinin olaya müdahalesi sonunda saldırganın adli makamlara teslim edildiği kaydedilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Çalışan güvenliği birimimiz tarafından konu ile ilgili çalışmalar başlatılmış ve Genel Sekreterliğimiz avukatları görevlendirilmiş olup, adli süreç yakından takip edilmektedir. Yoğun bir çalışma temposu içinde tüm gayretleri ile sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarına yönelik bu şiddet olayları kabul edilemez ve anlaşılamaz bir tutumdur. Hekimimize yönelik bu davranışı esefle kınıyor, benzer olayların yaşanmamasını diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber