Türk Bayrağı açma davası başladı

Antalya'da geçen 17 Mart'ta yapılan BDP mitinglerine tepki olarak Cumhuriyet Meydanı'ndan Şehitler Parkı'na ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan 300 kişilik gruptan gözaltına alınan Bayram G., Cengizhan D., Feza F.Y., Halil Ç., Niyazi K., Şevki U. ve Zühtü U. hakim karşısına çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Bayrağı açma davası başladı

Yürüyüş sırasında 'Ne mutlu Türküm diyene, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Bu bayrak bizim, bu vatan bizim, bu topraklar bizim, teröristlere çiğnetmeyiz',' Türkün Türkten başka dostu yoktur' diye sloganlar atıp, Türk bayrakları açtıkları gerekçesiyle, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz 7 sanık, yargılamanın yapıldığı 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

Sanıklardan Bayram G., "Ben sosyal paylaşım sitesinden 17 Mart tarihinde miting yapılacağını duydum. Oraya gittim. Yanımda Feza hanım vardı. Elimizde Türk bayrağı vardı. Polis bizi gözaltına aldı" dedi. Cengizhan D. ise, "Amacım Abdullah Öcalan posteri açılmasını ve PKK'nın şov yapmasını protesto etmekti. Ceza verilecekse de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyorum" dedi. Feza F.Y. de savunmasında, "BDP mitinglerinin olacağını öğrenmiştim. Birlikte Cam Piramit'in oraya gittik. Kalabalığın ortasında Türk bayrağı açtım. Bu sırada polisler beni gözaltına aldı. Sanık sıfatını bile şerefle taşıdığımı ifade ediyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyorum" diye konuştu. Halil Ç. ise "Apo'ya özgürlük, Kürtlere statü hakkında miting yapılacağını gördüm. Basın açıklaması yapıldı. Bu olayları izlerken beni gözaltına aldılar. 'Ne mutlu Türküm' demenin, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' demenin, 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' demenin suç olduğunu bilmiyordum. Beraatimi istiyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyorum" dedi.

Sanık avukatlarından Filiz Debreli, "İddianamede belirtilen hangi beyanların halkı kin ve nefrete sevk ettiği bize açıklanmalıdır. 'Ne mutlu Türküm' demek mi, İstiklal Marşı'nı okumak mı, 10'uncu Yıl Marşı okumak mı, yoksa Türk bayrağı taşımak ve açmak mı" diye sordu.

'BU SUÇU BEN DE İŞLİYORUM'

Yine sanık avukatlarından Alper Köleoğlu, "Mustafa Kemal'in askeriyim demek suç ise bu suçu ben de işliyorum. Hakkımda ihbar yapılsın" dedi.

Avukat Erhan Devrin ise, "Bu suç Cam Piramit'te sayıları 7 bin 500 olan kişiler tarafından işlenmiştir. Polis memurları hiçbir işlem yapmamıştır. İddianame art niyetlidir" diye konuştu.

Avukat Hasan Alpay Aksöz, "Türkiye Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Atatürk'ün askeri olmak şereftir. Kurucu bayrak tektir. Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir, gençler yetkiyi facebook'tan değil, Atatürk'ün ilkelerinden almıştır" dedi. Diğer avukatlar da benzer yönde savunmalar verdi.

Duruşma, avukatların vekaletnamelerinin usulüne uygun verilmesi ve sanıklardan Halil Ç.'nin ceza aldığı mahkemeden dosyasının getirilmesi için 9 Ekim tarihine ertelendi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber