Kalbindeki aşırı elektrik yükü 'Ablasyon' yöntemi ile yok edildi

Antalya’da, yapılan tetkiklerinde Wolf Parkinson White Hastalığı (Aritmik Taşikardi-Kalp Ritm Bozukluğu) teşhisi konulan Hüseyin Aydın, “Ablasyon” adı verilen yöntemle tedavi edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalbindeki aşırı elektrik yükü 'Ablasyon' yöntemi ile yok edildi

Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'ne başvuran Hüseyin Aydın, Uzman Dr. Hakan Hasdemir tarafından tedavi “ablasyon” yöntemi ile tedavi edildi. Sağlığına kavuşan Aydın, “Kardiyoloji uzmanlarına muayene oldum. Ama sorunumun kalbimde doğuştan gelen yapısal bir sorundan kaynaklanan kalp ritim bozukluğu (aritmik taşikardi) olduğunu öğrenmem zaman aldı. Bu dönemde ilaç tedavisi gördüm. Ancak sorunun asıl tedavisinin ablasyon adı verilen bir yöntemle kalpte bulunan bu bozukluğun düzeltilmesi olduğunu öğrendim. Bunun için Ankara'ya gitmem gerektiği söylendi ama ben Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurdum. Dr. Hakan Hasdemir'in uzmanlık alanının ablasyon olduğunu öğrendiğimde burada tedavi olmaya karar verdim. Tedavi sonrası yaşadığım sorunlar da bitti. Kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

KALPTE KISA DEVREYE NEDEN OLUYOR

Hüseyin Aydın'ın ritim bozukluğu sorununu ablasyon ile tedavi eden Dr. Hasdemir ise şunları söyledi:

“Wolf Parkinson White” olarak adlandırılan Kalp Ritm Bozukluğu (Aritmik Taşikardi) hastalığının kalbin erken uyarılmasından kaynaklanmaktadır. Kalpte bulunan elektriğin normal gitmesi gereken yoldan değil, kalbin sağ tarafından ya da solundan daha erken geçmesi, erken uyarılmasına yol açmakta ve kalbin bir anlamda kısa devre yapmasına yol açıyor. Kalpte dolaşan aşırı bir elektrik yükü oluşuyor. Bu nedenle nabız 230'lara çıkıyor” dedi.

ABLASYON YÖNTEMİYLE KALP ÇARPINTISINA SON

Aritmik taşikardi sorununu oluşturan anormal kalp dokusunun, ablasyon yöntemiyle tahrip edilerek ortadan kaldırılabildiğini ifade eden Dr. Hasdemir, “Ablasyon kateter denilen uzun ince aletler yardımıyla yapılır. Kateter ile kasık yoluyla kalp içine ilerlenir. Kateterin kalbin neresinde olduğu röntgen ışınları yardımıyla (floroskopi) izlenebilir. Kateterin ucu kayıt cihazına bağlanarak kalp içi EKG kayıtları alınır ve araştırma ile çarpıntı yapan odak bulunur. Daha sonra yine kateter yardımıyla radyo frekans enerjisi verilerek, ısıtılarak tahrip edilir ve böylece rahatsızlığa neden olan sorumlu odak ortadan kaldırılır” diye konuştu.

Ablasyon yöntemi ile ritim bozuklarının çoğunda yüzde 95 düzeyinde başarı sağlandığını ekleyen Dr. Hasdemir, “Bu yöntem hastanın hastanede sadece 1 gece yatışını gerektirir. Hasta sonrasında normal yaşantısına geri dönebilir. Ablasyon sayesinde çarpıntı tamamen ortadan kaldırılmakta ve hastalar ömür boyu ilaç kullanmaktan kurtulmaktadır” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber