Sağlık çalışanlarından meslektaşlarına destek

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi önünde toplanan doktorlar ve hemşireler, Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralanan kişileri tedavi ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan meslektaşlarına, Hipokrat yemini ederek destek verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık çalışanlarından meslektaşlarına destek

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın organize ettiği destek eylemine katılan doktor ve hemşireler 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı attı. Doktor ve hemşireler adına açıklama yapan Prof. Dr. Göksel Kıter, Taksim Gezi Parkı olaylarında polisin yaraladığı kişileri tedavi eden doktorların ve hemşirelerin gözaltına alınmasını kınadı. Sağlık çalışanlarının vicdanen ve hukuken görevlerini yaptıklarını belirten Prof. Dr. Kıter, "Orada biz de olabilirdik. Bizden yardım istendiğinde görevimizi yapardık. Yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bizler kutsal mesleğimize Hipokrat yemini ederek başladık. Buradan yeminimizi ederek onlara destek verelim" dedi.

Açıklamanın ardından doktor ve heşireler birlikte Hipokrat yemini ederek gözaltına alınan meslektaşlarına destek verdi. Bazı hasta ve yakınları da doktor ve hemşireleri alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber