Tunceli'de iş bırakan memurlar yürüdü

TUNCELİ'de memurların büyük bölümü sendikaların aldığı iş bırakma eylemine destek verip, yürüyüş düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tunceli'de iş bırakan memurlar yürüdü

Gezi Parkı'na polis müdahalesinin ardından DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB'nin ortak aldığı iş bırakma eylemine Tunceli de katıldı. Kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında memurların büyük bölümünün iş bıraktığı görülürken, Tunceli Belediyesi giriş kapısına 'Bu iş yerinde grev var' yazılı pankart açıldı. Kent merkezindeki ticari taksiler de gün boyu kornalarını çalarak eyleme destek verdi.

Esnafın öğleden sonra kepenklerini kapattığı kentte, yaklaşık 4 bin kişi Sanat Sokağı üzerinde toplanarak, yürüyüşe geçti. 'Hükümet istifa' yazılı pankart ile olaylarda ölen 5 kişinin resim ve isimlerinin bulunduğu pankart eşliğinde yürüyen protestocular, hükümet aleyhine sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, ana caddeyi çift yönle trafiğe kapatıp, olaylar sırasında ölenler için saygı duruşunda bulunup, 1 dakikalık oturma eylemi yaptı. Ölenlerin isimlerinin okunması sırasında toplanan kalabalık hep birlikte 'burada' diye yanıt verdi.

Tunceli Sendikalar Platformu Dönem Sözcüsü Gürbüz Solmaz, okuduğu basın açıklamasında, Taksim Gezi Parkı başta olmak üzere göstericilere polisin sert müdahalesine tepki gösterdi. Solmaz, bundan sonra da eylemlerin genişleyerek devam edeceğini belirtti. Konuşmaların ardından toplananlar dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber