PTT soyguncusunu otomobili yakalattı

Adana'da, PTT Şubesi'nde işlem yaptırmak için sıra bekleyen kadın ve çocukları silahla tehdit edip vezneden bin 385 lirayı 25 saniyede gasp ederek kaçan soyguncuların izi, kırık bir sis farı sayesinde bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT soyguncusunu otomobili yakalattı

Olay, geçen 6 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi'nin Gürselpaşa Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Çığlık maskesiyle yüzlerini gizleyen soyguncular, plakasını söktükleri otomobil ile bir hafta önce faaliyete geçen PTT Şubesi'ne geldi. İçeri giren silahlı soyguncu, sırada bekleyen kadın ve çocukların arkasından havaya bir el ateş etti. Silah sesini duyan çocuklar, annelerine sarılarak ağlamaya başlarken, kadınlar da korkudan kendilerini yere attı. Soygunculardan silahlı olan kadın ve çocukları tehdit ederken, PTT Şubesi'ne sonradan giren ikinci soyguncu, vezneden bütün paraları alıp kaçtı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen soygun anı 25 saniye sürdü.

KIRIK SİS FARI YUVASI YAKALATTI

Olaydan sonra PTT'nin güvenlik kameralarını inceleyen polis, soyguncuların plakasız bir otomobil ile geldiklerini ve ara sokağa park ettiklerini belirledi. Otomobilin sağ sis farı yuvasının kapağının da yerinde olmadığı gören polis, soyguncuların kaçabilecekleri güzergahları araştırarak 250 kamera kaydına ulaştı. Yapılan incelemeler sonrasında otomobilin Dumlupınar Mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki Mehmet Orak'a ait olduğu saptandı. Mehmet Orak'ın 34 BC 6031 plakalı otomobilini inceleyen polis, aracın sis farı kapağının olaydan sonra takıldığını tespit etti. Mehmet Orak'ın sis farına eski görünümü kazandırmak için de eliyle boyadığını belirleyen polis, şüpheliyi gözaltına aldı. İnşaat firmalarına alçı sıva ve kartonpiyer işleri yapan Mehmet Orak ile ilgili araştırma da yapan polis, 2 çocuk babası şüphelinin piyasaya yüklü miktarda borcu olduğunu ortaya çıkardı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda silahlı soygun iddialarını kabul etmeyen Mehmet Orak, olay ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen şüpheli çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Mehmet Orak'ın suç ortağının yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber