Etso, Hisarcıklıoğlu'nu ağırladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Meclis üyeleriyle bir toplantı yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etso, Hisarcıklıoğlu'nu ağırladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Meclis üyeleriyle bir toplantı yaptı.

Beraberinde, TOBB Başkan Vekili ve Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, TOBB Emekli Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Tandoğan ve TOBB Başkanlık Danışmanı Erdoğan Özegen'le birlikte havayoluyla Kayseri'den Erzurum'a gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu hava limanında, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri karşıladı.

Kendisini karşılayan heyetle ETSO'ya gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada, ETSO Meclis üyeleri ile Oltu Ticaret ve Sanayi Odası ile Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine seslendi.

Düzenlenen toplantının açış konuşmasını ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptı. ETSO'da mayıs ayında yapılan seçimle özverili ve Çalışkan bir ekibin göreve geldiğini ifade eden Başkan Yücelik, Erzurum için faydalı çalışmalar yapmayı umut ettiklerini söyledi. Bir kez daha önemli bir sorumluluk yüklendiklerini kaydeden Başkan Yücelik, "İnşallah daha fazla çalışıp, daha çok gayret gösterip, ilimizin ve bölgemizin ekonomide hak ettiği noktaya gelmesine çaba göstereceğiz. Bizim bu dönemde öncelikli olarak hedefimiz; bir süreden beri çalışmalarını sürdürdüğümüz üniversitemizi bir an önce hayata geçirmek. Bu konuda TOBB'un da desteğini yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

"YENİ İSTİHDAM TEŞVİKİ BİR AN ÖNCE ÇIKSIN"

Erzurum'a sağlık, turizm, eğitim ve hizmet sektörlerinde önemli yatırımlar yapıldığını ancak üretimde ve sanayide istenilen seviyeye ulaşılamadığını anlatan Başkan Yücelik, yeniden düzenlenen istihdam teşviklerinin bir an önce uygulamaya konulması gerektiğini belirterek, aksi takdirde bölgedeki işletmelerin daha da zor duruma düşeceğini dile getirdi. Mevcut teşvik kanununun bölgeye istenilen katkıyı sağlayamadığını vurgulayan Başkan Yücelik, bu teşvik uygulamasının da yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacağına dikkate çekerek, "Teşvikten, bu ülkede üretim yapan, ticaret yapan mevcut işletmelerin de faydalanması gerekir. Elbette yeni yatırımcıların başımızın üstünde yeri, her türlü desteği vermeye hazırız, ancak mevcutları da yaşatmamız gerekiyor. Çünkü üretim olmazsa istihdamı da çözemiyorsunuz, ihracatı da çözemiyorsunuz" diye konuştu.

Toplantıda daha sonda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Meclis üyelerine hitap etti. Bir süre önce organ seçimlerini tamamlayan her üç odada göreve gelen Meclis üyelerini tebrik eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu konuşmasında, TOBB olarak oda ve borsalarla birlikte yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

"ÜLKENİN FAY HATLARIYLA OYNANMAK İSTENİYOR"

Konuşmasında, Gezi Parkı olaylarına değinen Hisarcıklıoğlu, yapılan eylemlerin amacını aştığını ve ülkeye içerde ve dışarıda zarar verdiğini ileri sürerek, toplumun bütün kesimlerinin olaylardan zarar gördüğünü kaydetti. Ülkenin fay hatlarıyla oynanmak istendiğinin altını çizen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bu fay hatlarıyla oynanmasını istemiyoruz. Bizim her zaman, birbirimizle kardeşlik içerisinde, sıkı bir dayanışma içerisinde olmamız lazım. Artık bu işin sona ermesi lazım, herkes söyleyeceğini söyledi" diye konuştu. Türkiye'nin en demokratik kurumlarının başında TOBB ve bağlı oda ve borsaların geldiğini öne süren Hisarcıklıoğlu, "Bizde rekabet sandık günü olur, biter. Ondan sonra herkes birbirini kucaklar" dedi. Oda ve borsalarda 5 yıldızlı hizmet standartları getirdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki oda ve borsaların, Avrupa'nın gelişmiş ülkelerindeki oda ve borsalarla aynı standartta hizmet vermesi için başlatılan uygulama kapsamında şu ana kadar 131 oda ve borsanın 5 yıldızlı hizmet standardına kavuştuğunu söyledi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum Ticaret Borsası'nın da 5 yıldızlı standartta hizmet verdiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, her iki kuruma çabalarından dolayı teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu konuşmasında, TOBB'un, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla üyelerine kefil olduğunu, Beceri 10 Projesi'yle işletmelere kalifiye eleman desteği sağladığını, danışmanlık hizmetleri verdiklerini ve ayrıca gümrük kapılarını modernize edip, buralarda fiziki imkanları rahatlatarak, ithalat ve ihracat yapan üyelerine destek sağladığını ve sadece bu yolla yılda 410 milyon lira navlun fiyatlarının düşmesini sağladığını açıkladı.

Şu anda 47 kurumun KOBİ'lere bedava kaynak verdiğini ifade eden ve bununla ilgili TOBB'da bir danışmanlık hattı kuracaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, TOBB'un Ağustos ayında yapılacak seçimlerden sonra yeniden göreve gelmeleri durumunda 10 bine yakın meclis üyesinden isteyen herkese istediği konuda Ankara'da 1'er haftalık eğitimler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ziyaretinin anısına pirinç bir semaver hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber