Maratonla çözüm sürecine destek vermek istiyor

Diyarbakırlı maratoncu Süleyman Akboğa, "Barış ve Kardeşlik Maratonu" düzenlemek için destek bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maratonla çözüm sürecine destek vermek istiyor

Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü bünyesinde çalışan lisanslı sporcu Süleyman Akboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli maratonlarda dereceleri bulunduğunu, en son Kahramanmaraş'ta düzenlenen 100 kilometrelik "Afşin Eshabı Keyf Maratonu"nda ikincilik elde ettiğini söyledi.

Diyarbakır'da çözüm sürecine destek amacıyla 1 Eylül'de "Barış ve Kardeşlik Maratonu"nu düzenlemek istediğini, bu amaçla bir proje hazırladığını kaydeden Akboğa, proje kapsamında düzenlenecek maratonun Dağkapı'dan başlayacağını, Urfakapı, Mardinkapı, Dicle havzası, Gazi Köşkü, Ongözlü Köprü, Keçi Burcu ve Saraykapı güzergahından tekrar Dağkapı'da sona ereceğini belirtti.

Maratonun 21 kilometre olacağını anlatan Akboğa, şöyle dedi:

"Projeyi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kurumlara gönderdim. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum. Türkiye'nin birçok yerinde maratonlar yapılıyor. Diyarbakır'da düzenlenecek maratonun rotası boyunca tarih var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle tarihi mekanlar arasında bir maraton düzenlenemez. Bu sayede Diyarbakır'ın da tanıtımını yapmak istiyorum. Hem kentimizin tanıtımına hem de çözüm sürecine destek olur. Maraton sayesinde Türkiye'nin birçok yerinde sporcu Diyarbakır'a gelir ve kentimizi tanımış olur. Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyorum."

Akboğa, maratonla barışa destek veren herkesin koşmasını istediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber