İsteyen polisler tayin oldukları şehirlere gidebilir

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gezi Parkı olayları nedeniyle durdurulan şark tayinlerini, oluşan mağduriyetlerin önüne geçmek için isteğe bağlı açtı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2013 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsteyen polisler tayin oldukları şehirlere gidebilir

Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla, şark tayini durdurulan polislere, "İsteyen ilişiğini keserek, tayin oldukları şehre gidebilir" mesajı geçildi. Duran adamlarla ilgili Çapkın, "Demokratik eylemlere karşı bir müdahale söz konusu değil. Yakıp yıkma olmadıkça sorun yok" dedi.

İstanbul'da görevli 100'ü başkomiser ve komiser 2 bin 200 polisin şark tayinlerinin durdurulmasından sonra polisler forum sayfalarında isyan etti. Kimi polis, evini tayini çıkan şehre taşıdığını, kimi çocukları için okul bulma çalışmasına girdiğini söyledi. Oluşan mağduriyeti dikkate alan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Personel Şube Müdürlüğü'ne talimat vererek, isteyen polislerin tayin oldukları ile gidebilecekleri talimatı verdi. Personel Şube'de, tayinleri durdurulan polislere, "İsteyen memurlar ilişiğini keserek tayin oldukları şehirlere gidebilir" mesajı geçti. İstemeyenlerin ise İstanbul'da kalabilecekleri belirtildi. Bunun üzerine, tayini durdurulan polisler, Personel Şube'ye gelerek ilişiklerini kesmeye başladı. Hüseyin Çapkın, "İlişik kesmek isteyenlere ayrılabileceklerini söyledik" dedi. Yıllık izinlerle ilgili bir gelişmenin olmadığı, önümüzdeki günlerde eylemlerin iyice durulmasından sonra yıllık izinlerin de açılabileceği belirtildi. Taksim ve bir çok noktada protestolarını durarak gösteren kişilerle ilgili Hüseyin Çapkın, " "Demokratik eylemlere karşı bir müdahale söz konusu değil. Yakıp yıkma olursa müdahale olur. Onun dışında müdahale olmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber