Çanakkale Rektörlük önünde 'duran adamlar'

Aralarında Öğretim Üyeleri Ve Öğrencilerin Bulunduğu 10 Kişi, Bugün Öğle Saatlerinde ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü İçindeki Rektörlük Binası Önünde Toplandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale Rektörlük önünde 'duran adamlar'

Aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin bulunduğu 10 kişi, bugün öğle saatlerinde ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü içindeki rektörlük binası önünde toplandı. Rektörlüğün önünden geçen yolun kaldırımına dizilen grup, yanlarında getirdikleri kitapları okumaya başladı. Rektörlük binasından çıkıp makam arabasına binmeye hazırlanan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kaldırımdaki kalabalığı görünce gazetecilere, 'Burada ne varö diye sordu. Gazeteciler, 'Eylem varö deyince Prof. Dr. Rektör Laçiner, eyleme katılan Prof. Dr. Telat Koç'a dönerek, 'Sen git sınavını yap. Olayı siyasileştirmeyin. Çok ayıp bir şeyö dedi. Prof. Dr. Koç da, 'Benim her sınavım yapıldı ve teslim edildiö yanıtını verdi.

Prof. Dr. Rektör Laçiner, olay yerinden ayrılırken, güvenlik sorumlusuyla görüşerek izinsiz eyleme katılanların tespit edilmesini istedi. Güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen 15 dakika dikilen grup daha sonra sessizce dağıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in tepki gösterdiği Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı ve ÇOMÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telat Koç, geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemine katıldığı ve grevde olduğu için bütünleme sınavını ertelemesiyle gündeme gelmiş, bazı öğrenciler sınavın ertelenmesine tepki göstermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber