'Yargıtay rüyayı delil kabul etti' iddiası yalanlandı

Yargıtay, bugün bir gazetede "Yargıtay rüyayı delil kabul etti" başlığıyla yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 18:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay, bugün bir gazetede "Yargıtay rüyayı delil kabul etti" başlığıyla manşetten yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yargıtay'dan yapılan açıklamada, habere konu olayda Yargıtay tarafından rüyanın ya da kabusların delil kabul edilmesinin söz konusu olmadığı, sanığın suçunu kabul etmesi, başkaca delillerle değerlendirilerek suçun sabit olduğunun kabul edildiği belirtildi.

Kaybolduğu ve 9 yıldır bulunamadığı için hakkında gaiplik kararı alınan bir kişiyi öldürdüğünü itiraf eden sanığın, olayı tüm ayrıntılarıyla anlattığına işaret edilen açıklamada, sanığın, olayın gerçekleştiği yere maktulün geldiğini söylediği saat ile maktulün evden çıktığı saatin uyumlu olduğu, cesedi taşıdıklarını ifade ettiği aracın tanık beyanıyla doğrulandığı, akıl sağlığının yerinde ve cezayi ehliyetinin tam olduğu yönünde Adli Tıp Kurumundan rapor alındığı, beyanlarının başkaca yan delillerle desteklendiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sanığın kendi ikrarının gerekçesi olan ve çektiği vicdan azabı nedeniyle görmüş olduğu kabusların Yargıtay tarafından değil, hiçbir yargı mercii tarafından delil olarak kabulü mümkün değildir. Kamuoyunu doğru bilgilendirme amacı güden basın mensuplarından, sanığın gördüğü kabuslar nedeniyle suçunu itiraf ettiği yönündeki beyanından böyle bir sonuç çıkarmaları beklenemez.

Dosya içeriği ve temel ceza hukuku kavramları bilinmeden yapılan bu çeşit gerçek dışı haberlerin sadece yargıyı ve Yargıtay'ı değil, kamuoyunun devlete olan güvenini de zedelemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber