Kocaeli ikinci mavi bayrağına kavuştu

Çevre ve turizm konusunda belirlenen 32 kritere uyan Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan Cebeci Halk Plajı, 'mavi bayrak' sahibi oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli ikinci mavi bayrağına kavuştu

Çevre ve turizm konusunda belirlenen 32 kritere uyan Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan Cebeci Halk Plajı, 'mavi bayrak' sahibi oldu. Mavi Bayrak ödülüne sahip 12 şehirden biri olan Kocaeli'de, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından 32 kritere göre verilen mavi bayrağı, Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'nın geçen yıl kazanmasının ardından, bu yıl da Kandıra Cebeci Halk Plajı mavi bayrak ödülü aldı. Ödül törenine; Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ve Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Ercan Topaca, Kocaeli'nin sanayi kenti olduğunu, geçmişte çevre konusunda çok büyük acıların yaşandığını belirterek, artık yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını söyledi. Vali Topaca, çevre hassasiyetlerinin en önemli göstergesinin alınan mavi bayraklar olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise sanayi kenti olan Kocaeli'de İzmit Körfezi'nin yıllarca hoyrat bir şekilde kullanıldığını ve arıtma tesisinin olmadığı kentte, denize girmek bir yana sahile bile yaklaşılamadığını söyledi. Kirlilikten dolayı balıkların zehirlenerek su üstüne çıktığı bir su kütlesi halini alan Kocaeli sahilleri için 17 arıtma tesisi yaptıklarını ve temizlik çalışmaları yürüttüklerini açıklayan Karaosmanoğlu, böylece Darıca'dan Karamürsel'e kadar yapılan sahil parkları ile kent halkının Marmara Denizi ile yeniden barıştığını dile getirdi.

TURÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çevreyle ilgili faaliyetlerini överek, Türkiye'deki tüm mavi bayrakların Kocaeli'deki törenle göndere çekildiğini belirtti. Başkan Rıza Epikmen, Kocaeli'nin daha önce Karamürsel Altınkemer Sahili'nde de bayrak aldığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği çalışmalarla Kocaeli'nin çehresinin adeta yeniden yapılandığının altını çizdi.

Kerpe, Kefken gibi Karadeniz'in incisi iki tatil beldesine komşu, Pembe Kayalıklar gibi doğal güzelliklere sahip Kandıra'da düzenlenen törende, katılımcılara özel gösteriler sunuldu. Ayrıca, Paramotor uçuşuyla paraşütçüler, heyecanla izlenen gösterilerini sunarken, mavi bayrak gökyüzünden paraşütçüler tarafından alana indirildi. Paraşüt gösterisi sırasında vatandaşlara gökyüzünden küçük paraşütlerle hediyeler dağıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 26 bin metrekare alana sahip sahilde, 980 metre sahil bandı çalışması gerçekleştirerek, 24 soyunma kabini, 150 araçlık otopark, basketbol sahası, 32 duş kabini, bin 150 metre bisiklet yolu, bin 760 metre yürüyüş yolu yaptı, 300 şezlongla 100 şemsiye yerleştirdi. Belediye, 9 plajın daha mavi bayrak ödülü alması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber