Mıdıklı Köyü köprüsünün temel atma töreni

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, büyük projeleri yaparken, küçük projeleri ihmal etmediklerini, ikisini aynı anda yaptıklarını söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mıdıklı Köyü köprüsünün temel atma töreni

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, büyük projeleri yaparken, küçük projeleri ihmal etmediklerini, ikisini aynı anda yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, Selendi ilçesine bağlı Mıdıklı köyü köprüsünün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin mayıs ayında çok önemli icraatler ve yatırımlara imza attığını söyledi.

Yılmaz, konuşmasında hükümetin son 10 yılda yaptıklarından değil, sadece son bir aylık çalışmalarından bahsedeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mega' diyebileceğimiz büyük projelerimiz hayata geçti. 100 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük hava limanlarından birinin ihalesi yapıldı, 46 milyar dolarlık projeyi bütçemizden tek kuruş harcamadan kamu özel ortaklığıyla ihale ettik. Aynı ay içinde yine aynı şekilde kamu özel ortaklığıyla İstanbul'a 3. köprünün temeli atıldı. Mayıs ayında nükleer santrallerde anlaşmaya vardık, 20 milyar doları aşkın bir projenin anlaşmasını yaptık. IMF'ye borcun son taksidini ödedik, borcumuz kalmadı. Aynı ay içerisinde Türkiye'nin kredi notu artırıldı, faizler, enflasyon çok düşük seviyelere indi.

Bütün bu güzelliklerin yaşandığı ayda ülkenin huzurunu kaçırmak isteyenler var. Türkiye'nin uluslararası itibarına gölge düşürmek isteyenlere en güzel cevabı yine millet verdi."

"AK Parti, mikro projeleri de unutmadı"

Milletin desteği ve duası devam ettiği sürece karşılarında kimlerin bulunduğunun önemli olmadığını, Türkiye'nin çok badireler atlattığını anımsatan Yılmaz, yeri ve zamanı geldiğinde milletin demokratik şekilde yapılanların hesabını soracağını vurguladı.

"AK Parti, bu mega projeleri yürütürken, mikro projeleri de unutmadı" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz Türkiye'nin dört bir yanında köy köy, mahalle mahalle hizmet götürdü. İşte onlardan birisi de Manisa'da bu köprümüz. Yolu 15 kilometre kısaltan köprü, Mıdıklı ve Kınık köylerini Selendi'ye bağlayacak. Ayrıca 7 mahallemizdeki vatandaşlarımızın da hizmetinde olacak ve yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Büyük projeleri yaparken, küçük projeleri de ihmal etmiyor, unutmuyoruz, ikisini aynı anda yapıyoruz.

İstanbul'a Boğaz Köprüsü yapıyoruz, 'biri büyük, biri küçük' demiyoruz, birini diğerine tercih etmiyoruz."

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve AK Parti Manisa milletvekillerinin de hazır bulunduğu törende, konuşmaların ardından Mıdıklı köprüsünün temeli atıldı.

Köprünün Selendi'nin kurtuluşu olan 3 Eylül'de hizmete açılması planlanıyor.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, törenin ardından partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber