Akçağlayan sakinleri ilkokul istiyor

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Akçağlayan Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinde ilköğretim okuluna ihtiyaç varken meslek lisesi yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akçağlayan sakinleri ilkokul istiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yıldırım İlçe Başkanlığı ve Akçağlayan sakinleri basın açıklaması yaptı. BBP İlçe Başkanı Fevzi Arda, mahallede meslek lisesine değil ilkokula ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Mahalle nüfusu her gün artmasına rağmen Akçağlayan ve civarda oturan vatandaşların ihtiyaçları hiç dikkate alınmadan buraya meslek okulu açılması yanlış. Ülkemizde okul ve öğretmen açığı had safhada. Orantısız bir okul dağılımı gözleniyor. Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldırım Belediyesi yapmış oldukları ortak protokol ile Akçağlayan'a imam hatip ortaokulu yapmayı planlamaktadır. Akçağlayan ve Değirmenlıkızık mahallelerinde çocuklar ilkokul sıkıntısı yaşıyor. Bu bölgenin ilköğretim okuluna ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın talepleri dikkate alınmalıdır" dedi.

Okul kararı alınırken halkın fikrinin sorulmadığını ileri süren Arda, "Özellikle şu anda bulunduğumuz nokta ilköğretim okullarının hepsine uzak. Bölgede ilköğretim çocuklarının servissiz, yalnız veya ailesi ile ulaşabileceği okul bulunmamakta. Yetkililer buraya bizzat gelerek muhtarlar, site yönetimi ve halk ile görüşerek en doğru kararı vermesi lazım. Burada bir anket yapıldı, büyük çoğunluk ilköğretim okulu istiyor. Bu taleplerin mutlaka dikkate alınmasını istiyoruz. Anketi de yetkili mercilere ulaştıracağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber