Kamu binalarına atık yağ bidonları yerleştirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi" kapsamında belediyelere, PTT şubelerine, okullara, muhtarlıklara ve camilere bidonlar yerleştirerek, atık yağları toplayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2013 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu binalarına atık yağ bidonları yerleştirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüteceği "Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi" kapsamında toplanan atık yağlar engellilere umut olacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 1 litresi 1 milyon litre içme suyunu kirleten atık yağların geri dönüştürülmesi için "Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi" başlatılacak.

Proje kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Belediyeler Birliği, Muhtarlar Konfederasyonu ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) ile iş birliği yapıldı. İş birliği sayesinde belediye binaları, PTT şubeleri, okullar, muhtarlıklar, camiler ve konutlardan bitkisel atık yağlar toplanacak.

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan proje, ekonomiye de katkı sağlayacak. 300 bin tonluk atık yağın dönüştürülmesinin hedeflendiği projeden elde edilecek gelir, engelli vatandaşların işitme cihazı, tekerlekli sandalye ve protez gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

İstanbul'un pilot bölge seçildiği projenin, ilerleyen dönemde Türkiye genelinde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

-Ev hanımları eğitilecek

Haziran ayı sonuna kadar atık yağ toplama bidonları İstanbul genelinde belirlenen yerlere dağıtılacak. Projenin geniş kitlelere ulaşabilmesi için kamu spotları ve sosyal medya çalışmaları gerçekleştirilecek, cami ve okullara bilgilendirme panoları yerleştirilecek.

Bakanlık ve TÜÇEV yetkililerince ev hanımları ve öğrencilere de atık yağlar konusunda eğitim verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, atık yönetiminde istihdam edilen iş gücünün 60 bin kişiyi geçtiğini belirtti.

Geri dönüşümden sağlanan katma değerin ise yıllık 1 milyarı aştığına işaret eden Bayraktar, 2023'e kadar bu rakamı 5 milyara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber