TBMM'de bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'yi yine yoğun bir hafta bekliyor.

Meclis'in bu haftaki en önemli gündemi, kamuoyunun uzun süredir beklediği sosyal güvenlik prim alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin düzenleme ile eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın cezasını evinde çekmesine olanak tanıyan yasa teklifi olacak.

Bu hafta 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, denetim yapılmayacak, yasa tasarı ve teklifleri ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, 31 Ocak Salı günü, geçen hafta görüşülmeye başlanan ve maddelerin geçilen Maliye Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'ye bir madde ekleyen yasa teklifine devam edilecek.

Bu teklifin görüşmelerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki ekonomik ömrünü tamamlayan malzemenin satışını öngören kanun tasarısı görüşülecek.

TBMM'deki ihtisas komisyonları gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek. Kapatılan RP'nin son genel başkanı ve eski başbakan Necmettin Erbakan'ın cezasını evinde çekmesine olanak sağlayan ve AK Parti milletvekillerinin verdiği yasa teklifi, 1 Şubat Çarşamba günü, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Kamuoyunu uzun süreden bu yana meşgul eden kredi kartları konusu, bu hafta komisyona geliyor. Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasa Tasarısı, 1 Şubat Çarşamba günü Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

AB Uyum Komisyonu, 2 Şubat Perşembe günkü toplantısında, görüşmeleri yarım kalan Pasaport Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısına devam edecek.

Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'de meydana gelen olaylarla ilgili kurulan Araştırma Komisyonu, çalışmalarını bu hafta da sürdürecek.

Çalışmalarının sonuna gelen töre ve namus cinayetleriyle ilgili Araştırma Komisyonu ise 31 Ocak Salı günü toplanarak raporda yer alacak hususları görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber