Hekimlere, işyeri hekimi olma imkanı

Hükümetin bu yılın başında yürürlüğe koyduğu işyeri hekimliği uygulaması hekim azlığı nedeniyle uygulanamadı. Sağlık Bakanlığı'nın TBMM'ye sunduğu yeni torba yasa ile üniversite ve devlet hastanelerinde çalışan doktorlara işyeri hekimliği yolu açıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hekimlere, işyeri hekimi olma imkanı

ELİF ÖZLEM KARATAŞ

50'den az çalışanı olan işletmelere işyeri hekimi şartı getiren ancak yeterli sayıda işyeri hekimi bulunmadığı için uygulamayı erteleyen hükümetin imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Sağlık Bakanlığı'nın TBMM'ye sunduğu torba yasa tasarısıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimlerine işyeri hekimliği görevi yapma imkanı getiriliyor. Böylece aile hekimleri işyeri hekimliği de yapabilecekken yeterli sayıda işyeri hekimi sağlanması için de bir adım atılmış oldu.

KARABORSAYA DÜŞTÜLER

Hükümetin, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işyerlerine getirdiği işyeri hekimi şartı, sayılarının az olması nedeniyle işyeri hekimlerinin karaborsaya düşmesine ve iş verenlerden astronomik rakamlar istemelerine neden olmuştu. Ancak yeterli sayıda işyeri hekimi olmadığı gerekçesiyle bir sonraki yıla ertelenen işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğu için Sağlık Bakanlığı da bir çözüm üretti.

AİLE HEKİMİNE İŞYERİ HEKİMİ OLMA İSTİSNASI

Sağlık Bakanlığı'nın TBMM'ye sunduğu yasa tasarısı ile, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimlerine istisna yapılarak, çalışma saatleri dışında aylık 30 saatten fazla olmamak şartıyla işyeri hekimliği yapabilme imkanı getiriliyor.

Böylece sayıları yetersiz olan işyeri hekimleri için aile hekimleri ve kurum tabiplerinden yararlanılarak açık kapatılmaya çalışılacak. Ertelenen, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfındaki işyerleri için işyeri hekimi bulundurma şartı, 30 Haziran 2014 tarihinde başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber