Şahin: Sosyal yardımlar PTT aracılığıyla verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal yardımların PTT aracılığıyla verilmesi için anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahin: Sosyal yardımlar PTT aracılığıyla verilecek

Şahin twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*Sosyal yardımlar ülkemizde, devletini her şeyi sayan pek çok vatandaşımız için çok önemli. 2 milyon hane sosyal yardımlardan yararlanıyor.

*Sosyal yardım ödemelerinin daha kolay olmasını sağlamak görevimiz. Türkiye'deki en yaygın ağlardan biriyle, PTT'yle anlaşma imzalıyoruz.

*Bundan böyle sosyal yardımlar kadınlar için pembe, erkekler için de mavi PTTKart ile ödenecek. Daha hızlı ve sağlıklı olacak.Hayırlı olsun.

*Sosyal yardım yapılacak kartların 4'te 3'ü pembe renkli,kadınlar adına. Çünkü ülkemizde sosyal yardım sistemi kadınlar üzerinden çalışıyor.

Sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında kartlı dönem başlıyor.

Bu çerçevede PTT 2 milyon kart basacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal yardımların genelde kadınlar üzerinden yapıldığını belirterek, mavi ve pembe kart olmak üzere iki kart yaptıklarını söyledi. Şahin, "Kartların dörtte üçü pembe renkte olacak." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sosyal Yardım Kartı Sistemi'nin tanıtımına katıldı. Etkinlikte, Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Turhan ile sanatçı Erdal Özyağçılar da hazır bulundu. Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, 2 milyon kişinin hizmet alacağı yeni bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Daha hızlı daha çağdaş sosyal devlet olarak ulaştırabilecek alt yapıyı yapmamız gerekiyordu. İncelemelerimiz sonunda bu sistemi en iyi şekilde PTT'nin yapabileceğine kara verdik. Yardımla özel sektör kalitesinde PTT sayesinde sunulacak." diye konuştu.

Krizlerde ilk önce ihtiyacı olanlara destek verdiklerini dile getiren Şahin, "Sosyal politikalarımızın ne kadar güçlü olduğunu anlatıyoruz. Mesela aslında para değil. Küçük bir destek ile devletin kendini yanında hissetmelerini sağlıyoruz. Bir ve berberlik duygusunu sağlıyoruz. Herkes küçülüyor biz büyüyoruz." ifadesini kullandı.

"KREDİ KARTLARINDA TUZAKLAR VAR"

Bakan Binali Yıldırım da PTTKart'ın faydalarındalarından söz ederek, bankalara sitem etti. PTT'nin paraları birbirine karıştırmadan bu işi yaptığının altını çizen Yıldırım, kazandığı güven sayesinde de sosyal desteğe muhtaç kişilere yardım ettiğini söyledi. PTTKart ile alışveriş yapıldığını da belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kartla alışveriş yapmanın bazı sıkıntıları da var. PTTKart içinde yazdığından fazla harcatmıyor. Bazı kartlar tuzak. Ha babam çekiyorsun. Yedek kart çıkar, ikinci kart, üçüncü kart sonra kafa kalmıyor. Sonra hesap kitap şaşıyor. Evde ve insan da huzur kalmıyor. Bu banka reklamları yapan arkadaşların vatandaşları da düşünmeleri lazım. Sadece işin fiyakalı tarafını göstermemek gerekiyor. Herkesim zengin babası yok. Üç kuruş kazanacaksın, iki kuruş harcayacaksın bir kuruş da saklayacaksın. Biz anamızdan babamızdan böyle gördük. Avrupa, ABD çok harcamanın ceremesini çakıyor. Teknolojinin bizi verdiği her türlü imkânı vatandaşımız için sonuna kadar kullanacağız. Yasaklama kısıtlama iş görmez. Toplumda bilinç ve farkındalık oluşturacağız. Birbirimizi uyaracağız birbirimiz düzelteceğiz. Ülkemiz ve milletimizin geleceği için kullanacağız."

PTTKART İLE ALIŞVERİŞ DE YAPILABİLECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arsında imzalanan sözleşme ile artık yardımlar PTTKart ile yapılacak. Yardımlar PTTKart ile yardıma muhtaç kişilere ulaştırılacak. Daha önce şartlı eğitim, şartlı yardım ödemeleri ve eşi vefat eden kadınların yönelik yapılan yardımlar PTT aracılığı ile yapılıyordu. PTTKart ile artık evde bakım ücretleri muhtaç ve asker ailelerine yapılan yardım ödemleri PTTKart ile yapılacak. Tüm işlemleri yapabilen PTTKart sosyal yardımlar dışında herhangi bir yatırma aktarma vb. işlemlerde kullanılmayacak. PTTKart ve şifre teslimi şubelerden yapılacak. Kartlar için herhangi bir ücret alınmayacak. Kadınlara pembe erkeklere mavi kart verilecek. Birden farzla yardım alanlar için de tek kart kullanabilecek. Yardımlar yattığı anda hak sahiplerine SMS ile bilgi gönderilecek. Diğer banka ATM'lerinden ortak kullanım esaslarına göre işlem yapılacak. Kartlar alışveriş için de kullanılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber