Diyarbakır'da hava destekli uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı 3 köy ve çevresinde, bu sabah saatlerinde Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı'nın bizzat yönettiği hava destekli geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonunda 11 saatte uyuşturucu tarlalarına ekili 2 milyon dişi Hint keneviri kökü sökülerek imha edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da hava destekli uyuşturucu operasyonu
*Diyarbakır'da 1 ton esrar ele geçirildi

Ele geçirilen kenevirlerden 40 ton kubar esrar elde edildiği belirtilirken, piyasa değerinin de yaklaşık 40 milyon lira olduğu kaydedildi.Jandarma Özel Harekat Timlerinin katıldığı operasyonda, havadan 2 Kobra helikopter olası bir saldırıya karşı sürekli uçuş yaptı. Timler uyuşturucu tarlalarına Sikorsky helikopterler tarafından indirilirken, karada da zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alandı. Timlerin didik dik ettikleri tarlalarda söktükleri Hint kenevirlerini özel kıyafetli askerler tarlada ateşe vererek imha etti.Jandarma Özel Harekat Timlerinin uyuşturucu ekili tarlalara indiğini gören uyuşturucu tacirleri bir araç ile eşyalarını tarlada bırakıp kaçtı. Uyuşturucu tacirlerin kenevir ektikleri tarlaları sulamak için özel bir yöntemle yaklaşık 6 kilometre mesafedeki bir dereden borularla sulama sistemi kurdukları ortaya çıkarıldı. Kilometrece uzunluğundaki sistemin bütün tarlaları sulayabilecek şekilde kurulduğu belirtildi.Güvenlik güçleri bölgede toprağa gömülü uyuşturucu olma ihtimaline karşı narkotik dedektör köpeklerle bölgeyi didik didik aradı.

UYUŞTURUCU TARLALARINA ÖZEL SULAMA BORUSU ÇEKMİŞLER

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı 3 köy ve çevresinde, bu sabah saatlerinde Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı'nın bizzat yönettiği hava destekli geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonunda 11 saatte uyuşturucu tarlalarına ekili 2 milyon dişi Hintkeneviri kökü sökülerek imha edildi. Ele geçirilen kenevirlerden 40 ton kubar esrar elde edilebildiği, bunun da piyasa değerinin de yaklaşık 40 milyon lira olduğu kaydedildi.

Jandarma Özel Harekat Timlerinin katıldığı operasyonda, havadan 2 Kobra helikopter olası bir saldırıya karşı sürekil uçuş yaptı. Timler uyuşturucu tarlalarına Sikorsky helikopterler tarafından indirilirken, karada da zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alandı. Timlerin didik dik ettikleri tarlalarda söktükleri hintkenvirlerini özel kıyafetli askerler tarlada ateşe vererek imha etti.

Jandarma Özel Harekat Timlerinin uyuşturucu ekili tarlalara indiğini gören uyuşturucu tacirleri bir araç ile eşyalarını tarlada bırakıp kaçtı. Uyuşturucu tacirlerin kenevir ektikleri tarlaları sulamak için özel bir yöntemle yaklaşık 6 kilometre mesafedeki bir dereden sulama sistemi kurdukları ortaya çıkarıldı. Kilometrece uzunluğundaki sistemin bütün tarlaları sulayabilecek şekilde kurulduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri bölgede toprağa gömülü uyuşturucu olma ihtimaline karşı özel eğitimli köpeklerle bölgeyi didik didik aradı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber