çocuğun 'şiddet' ihbarı polisi alarma geçirdi

Adana'da 9 yaşındaki erkek çocuğu U.O'nun ailesinden şiddet gördüğü ihbarı polisi alarma geçirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
çocuğun 'şiddet' ihbarı polisi alarma geçirdi

Adana'da 9 yaşındaki erkek çocuğu U.O.'nun ailesinden şiddet gördüğü ihbarı polisi alarma geçirdi. İhbar edilen adrese giden polis, aynı yaştaki kuzeni C.O.'nun, 'U.O., yaramazlık yaptığı için annesi döver' düşüncesi ile şikayeti yaptığını belirledi.

155 Polis İmdat hattını dün akşam saatlerinde arayan bir çocuk kendini U.O. olarak tanıtıp, 'Annem ve babam bana sürekli şiddet uyguluyor' diye ihbarda bulundu. İhbar üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ile polis merkezi ekipleri verilen adrese gitti. Ekipler, U.O.'nun annesi olduğu belirlenen F.O.'ya durumu anlattı. Polisin sözleri karşısında şaşkına dönen kadın, "Buyurun eve girelim, içeride çocukla dilediğiniz gibi konuşalım. Gerekiyorsa sağlık kontrolüne götürebilirsiniz" dedi. Eve giren polisler, U.O.'nun vücudunda yara ve darp izi aradı. Polise ihbarda bulunmadığını söyleyen küçük çocuğun vücudunda herhangi bir yara izi ve dayak belirtisi bulamayan polis, ihbarın asılsız olduğunu saptadı.

Olay karşısında şaşkınlığını dile getiren 2 çocuk annesi F.U., "Oğlum biraz önce sokakta futbol oynuyordu. Terlemişti, hasta olacağını düşünerek biraz kızdım. Ama onu ben doğurdum, kesinlikle dövmedim. Demek ki bağırdığımız duyan komşularımız ihbarda bulunmuşlar. Kesinlikle dayak atmadım, dayağa da karşıyım" diye konuştu.

Polis ekipleri haber merkezi ile görüştükten sonra evden ayrılırken, U.O.'nun aynı evin ikinci katında oturan amcasının aynı yaştaki oğlunun ihbarı yaptığı belirlendi. İhbarı cep telefonundan yaptığını ifade eden C.O., "Annesi bağırmaya başlayınca ben de döveceğini düşündüm. Polisin hemen geleceği hiç aklıma gelmezdi" dedi.

Polis, çocukların yaşlarının küçük olması nedeniyle herhangi bir işlem yapmadı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber