Konut Kredisinde kriz yaşanabilir

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Mahiroğlu, konut kredi faizlerinin düşmesi ve "Mortgage Yasası'nın yasallaşması ile inşaat sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanacağını söylerken, alınan paraların başka amaçlarla kullanılması halinde kriz olabileceğini söyledi

Mimarlar Odası'nın geçen hafta yapılan seçimlerinde göreve gelen Oda Başkanı Hakan Mahiroğlu, 2005 yılında oda olarak 724 projeyi onaylandığını söyledi. Bu projelerin 2 milyon 425 bin metrekare inşaat alanına karşılık geldiğini belirten Mahiroğlu, kaçak yapıların da düşünülmesi halinde, bu rakamın 3 milyon metrekareye ulaştığını anlattı. Mahiroğlu, "Son dönemde, faizlerin düşmesi, "Mortgage' olarak bilinen yasa inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır. Dengeler, talep lehine gelişmiştir. Ancak, bu para dolaşımı başka amaçlı insanların eline geçtiği takdirde, birkaç yıl önce yaşadığımız krizin bir başta versiyonunu yaşabiliriz. Gayrimenkule yatırım yapacaklar dikkat etmeli" dedi.

KONUT ALACAKLARA UYARI

Mimarlar Odası Başkanı Hakan Mahiroğlu, konut almayı düşünenlerin inşaat halindeki veya yapımına hiç başlanmamış binaların ruhsat ve sözleşmelerinin kontrol edilmesini önerdi. Mahiroğlu, "İnşaat bitmişse yapı izninin olup olmadığı mutlaka sorulmalı. Krediyi seçerken, sözleşmeyi iyi okumalı. Neyin altına imza atacaklarının bilincinde olmalı. Gerçekçi olmayan vaatlere inanılmamalı. Ödenen aidat ve inşaat maliyeti analizi iyi yapılmalı. Yüklenici firmaların piyasadaki güvenirliği araştırılmalı" uyarılarında bulundu.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber