Topbaş: İETT zarar ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silikon Vadisi'nin İstanbul için büyük bir önem arz ettiğini belirterek, "Bu konuda inşallah bu yıl itibariyle ciddi bir başlangıç yapacağız" dedi.

Feshane Kültür Merkezi'nde TOKİ evleri için gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş, İstanbul'da yaptırılması düşünülen Silikon Vadisi ile ilgili olarak, "İstanbul'un 6 noktası üzerinde çalışma yaptık. Zaten bir yılı aşkın zamandır üzerinde çalışıyorduk. Sayın Başbakan'ın talimatıyla değerlendirmeler yaptık. Yurt dışında bu konuda gelişmiş olan silikon vadilerini değerlendirdik. Sayın Başbakan ve ilgili bakanlarla bir toplantımız oldu. Resmi planlama noktasında Büyükşehir görevlendirildi. Kuracağımız şirketin içerisine ilgili üniversiteler, yatırım kuruluşları, ticaret ve sanayi odalarından küçük birer katılım payı da dahil edeceğiz" dedi.

Başkan Topbaş, Silikon Vadisi'nin İstanbul için büyük önem arz ettiğini belirterek, "İnşallah bu yıl itibariyle ciddi bir başlangıç yaparız. Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere bu bölge itibariyle önemli bir nokta olacak. İstanbul'un en önemli vizyon projeleri arasındaki bu projeyi en kısa zamanda hayata geçireceğiz, startı verdik. Katılımcılar tespit ediliyor. Yerli ve yabancı katılımcılar var. Hayata geçmesi zaman alabilir ama çok fazla uzun sürmez" diye konuştu.

Topbaş, İETT'nin özelleştirilmesi ile ilgili soru üzerine, "İETT'nin İstanbul'daki hizmet alanı 5216 sayılı yasa ile genişlemişti. Genişleyen alanda hizmet vermemiz, geniş bir hizmet verme anlamındaydı. Hantallaşmamayı hedef alıyoruz. Vatandaş otobüse binerken birkaç şirketi tercih etsin istedik. Yasa ile düzenleme gerekiyordu. Talep ettik ve kabul edildi. İETT'nin elinde otobüsler bulunacak ama yeni otobüsler almayı düşünmüyoruz, çünkü İETT zarar ediyor. Geçmişten gelen ağır ve hantal bir yapı var. Yeni kattığımız alanlarla İETT ile gitmek yerine özel şirketlerle gitmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının, İstanbul'da yeni bir soğuk hava dalgası beklenip beklenmediği sorusunu da yanıtlayan Topbaş, "Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiler doğrultusunda gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Bir problem olduğunu sanmıyorum. Soğuklar normal, çünkü kış ayındayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber