Kazalara isyan eden vatandaşlar yolu kapattı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Fırat Mahallesi'nden geçen Siverek-Çermik yolunda meydana gelen motosiklet kazasının ardından toplanan vatandaşlar, uyarı ışıkları bulunmayan yolda sık kaza olduğunu belirterek yolu kapattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazalara isyan eden vatandaşlar yolu kapattı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Fırat Mahallesi'nden geçen Siverek-Çermik yolunda meydana gelen motosiklet kazasının ardından toplanan vatandaşlar, uyarı ışıkları bulunmayan yolda sık kaza olduğunu belirterek yolu kapattı.

Siverek-Çermik karayolunda 2 gün önce karşıdan karşıya geçmek isteyen Türkan Karaman (12) ile Kız kardeşi Ceylan Karaman'a (10) kamyon çarpmış, Türkan Kahraman olay yerinde hayatını kaybederken, kız kardeşi ise yaralanmıştı. Bugün de Fırat Mahallesi Çermik yolu üzerinde Mehmet Hanifi A. hakimiyetindeki 21 VD 096 plakalı otomobil, aniden yola çıkan İlyas D.'nin kullandığı 63 ER 012 plakalı motosikletle çarpıştı. Motosiklet yol kenarında park halinde bulunan minibüse çarparak durdu. Kazada motosiklet sürücüsü İlyas D. ve Zeynel Bilgen yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, polis olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Kaza haberini duyup olay yerine gelen aile sakinleri sinir krizleri geçirdi. Aileyi polis ekipleri ve çevrede bulunan vatandaşlar sakinleştirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

TAŞLARLA YOLLU KAPATTILAR

Yaşanan kaza sonrası mahalle sakinleri yolu taşlar ve tahtalarla çift yönlü olarak kapattı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Vatandaşlar, Siverek Kaymakamı ile görüşene kadar yolu trafiğe açmayacaklarını dile getirdi. Sorunlarını bir süre sonra olay yerine gelen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'a anlatan mahalle sakinleri, kazalar nedeniyle çok üzüldüklerini, yolun ulaşım için yeterli olmadığını ve trafik ışığı yapılması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Hamza Erkal ise, son zamanlarda yaşanan kazalardan dolayı üzüntülü olduğunu, yayaların yapılan üst geçitleri kullanması gerektiğini ve trafik ışıklarının yeniden yapılması için gerekli yazılı işlemleri yapacağını söyledi. Kaymakamın söz vermesinden sonra vatandaşlar yolu ulaşıma açıp sakince dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber