Mahkeme soyadı değişikliğine red

Avukat Ceren Kalı evlendikten sonra aldığı eşinin ‘Zık’ soyadını “müstehcen algılanıyor ve kimi duruşmalarda gülüşmelere yol açıyor” diye değiştirmek için dava açtı. Tanık olarak dinlenen eşi Mehmet Ragıp Zık da “Eşim haklı. Bu sorunları ben de yaşıyorum” diye eşine destek verdi. Ancak hâkim, soyadı değişikliğini reddetti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme soyadı değişikliğine red

Avukat Ceren Kalı, Haziran 2012'de Mehmet Ragıp Zık'la evlenip nüfus işlemi gereği soyadına eşinin 'Zık' olan soyadını ekletti. Fakat bu soyadı, duruşmalarda ve resmi işlemlerde yanlış anlaşılmalara neden olmaya başladı. Bunun üzerine Avukat Ceren Kalı Zık, İstanbul 8. Aile Mahkemesi'ne 'Zık' olan soyadının değiştirilmesi için dava açtı. Avukat Kalı Zık, dilekçesinde, “Evlenme ile aldığım soyadım Zık nedeniyle işlerimde problem yaşıyorum. Evlenerek aldığım soyadım 'Zık' duruşmalarda ismimi söylediğimde yanlış ve müstehcen olarak algılanmakta ve duruşma salonlarında gülüşmelere neden olabilmektedir” dedi. Dilekçesinde, AİHM'nin Tekeli ve Leventoğlu Abdulkadiroğlu kararlarını delil olarak sundu.

Hâkim: Biz de güldük

İstanbul 8. Aile Mahkemesi'nde 9 Mayıs'ta görülen duruşmada tanık olarak Ceren Kalı Zık'ın eşi Mehmet Ragıp Zık ve bir duruşmada 'Zık' soyadına duyunca gülen Hâkim Mehmet Boran dinlendi. Mehmet Ragıp Zık, soyadı değişikliği için eşine destek vererek, “Benim soyismimden kaynaklanan, benim de yaşadığım sıkıntıları eşim de yaşıyor” diye konuştu. Tanıklardan Hâkim Mehmet Boran ise Kalı Zık'ın katıldığı bir duruşmada soyisimden ötürü gülüşmelerin yaşandığını vurgulayarak, “Tutanağa Ceren Kalı Zık diye yazdırdığımız zaman duruşmayı izleyen meslektaşları da vardı, gülüşmeler oldu. Ceren biraz mahcup oldu, utandı. Ben 'Zık' soy-isminin ne anlama geldiğini sordum. Hatta soy ismini değiştir diye espri yaptım” dedi. İstanbul Aile Mahkemesi Hâkimi, “iş yoğunluğu” nedeniyle ayrıntıları sonradan gerekçeli kararda belirtmek üzere Zık soyadının değiştirilmesi talebini reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber