Özel ağaçlandırma alanı talipleri kura çekti

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde bulunan ve özel ağaçlandırma yapılması için tahsis edilen 14 parsel arazi, teminat yatıran 32 kişi arasında kura ile belirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel ağaçlandırma alanı talipleri kura çekti

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde bulunan ve özel ağaçlandırma yapılması için tahsis edilen 14 parsel arazi, teminat yatıran 32 kişi arasında kura ile belirlendi. Yapılan duyurularla bir aydır talepler toplanan, Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde bulunan 3 parsel ve 41 hektar için müracaat eden 21 girişimciden, teminat yatıran sadece 2 kişi, Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde bulunan 11 parsel ve 200 hektar için müracaat eden 123 kişiden teminat yatıran 30 kişi kura çekimine katıldı. Hak sahiplerini belirlemek için oluşturulan komisyona, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Diltemiz başkanlık etti. Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan kura çekimi ile asil ve yedek hak sahipleri belirlendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, özel ağaçlandırma için belirlenen alanların 49 yıllığına bedelsiz verileceğini belirtti. Girişimcilerin buraya başta ceviz ve badem olmak üzere gelir getirici ağaç türlerini dikeceklerini anlatan Ateş, "Ağaçlandırmalar bir proje çerçevesinde olacak ve Genel Müdürlüğümüz tarafından 100 bin liraya kadar kredi desteği de sağlanacaktır. Arazilerin içinde ağaçlandırma çalışmalarının amacına aykırı yapılaşma izni olmayacaktır. Türkiye'nin her yerinden müracaat kabul ediyoruz. Ama o yöredeki köy tüzel kişiliklerinin öncelik hakkı vardır. Bu tür özel ağaçlandırma alanlarını yılda 2 kez belirleyip girişimcilere vermek istiyoruz. İnönü, Çifteler, Danişment ve Aşağı Ilıca köylerinde bulunan alanlar en çok rağbet gören yerler oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber