Mecliste reçete vurgunu

Milletvekillerini mağdur edip sahte reçete düzenlediler.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 14:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Mecliste reçete vurgunu

Volkan YANARDAĞ/ ANKARA

TBMM, milletvekilleri adına düzenlenen sahte reçete üzerinden dolandırıldı. Meclisteki reçete vurgunu, TBMM Genel Sekreterliğinin milletvekillerine gizli gönderdiği yazı ile ortaya çıktı. Yazıda eczane ismi de verilerek, ekli listedeki ilaçların alınıp alınmadığı soruldu. Mağdur çok sayıda milletvekili, "Hayır almadık" diyerek tutanak tutup Genel Sekreterliğe gönderdi. Bazı milletvekilleri de olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Meclis, milletvekillerine ilaç getiren iki kişinin bu işin sorumlusu olduğu üzerinde duruyor.

VEKİLLER ADINA REÇETE DÜZENLENMİŞ

Milletvekillerinin kullanmadıkları ilaçlar adlarına düzenlenmiş reçetelere yazıldı, Meclis karıştı. Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, çok sayıda milletvekiline gizli zarf içinde bir yazı göndererek bilgi talebinde bulundu. Genel Sekreter Neziroğlu, Ankara Mamak'ta bulunan Aida-Umut Eczanesi tarafından milletvekilleri adına reçetelenen faturaların Meclis Başkanlığı tarafından incelendiği ifade etti.

Bu kapsamda Aida-Umut Eczanesi tarafından milletvekilleri adına ve/veya bakmakla yükümlü bulundukları kişiler adına düzenlenen reçete ve ilaç bedelleri fotokopilerinin incelendiği kaydeden Neziroğlu, "Söz konusu ilaçların alınıp alınmadığının, ilaçlar alınmışsa reçetede yer alan ilaçların hangilerinin alındığının, reçete arkasındaki ilacın alındığına dair ad, soyad ve imzaların size veya yakınlarınıza ait olup olmadığının mümkün olan en kısa sürede yazılı olarak bildirilmesi" talebinde bulundu.

VEKİLLER: BİZE AİT DEĞİL

Çok sayıda millletvekili giden bu yazı üzerine, ekte gönderilen reçete ve ilaç bedellerine ilişkin fotokopileri incelemeye başladı. Milletvekilleri yaptıkları inceleme sonunda bazı reçetelerin kendilerine ait olmadığını tespit etti. Yapılan bu tespit üzerine vekiller, bir tutanak ile Neziroğlu'na reçetelerin kendilerine ait olmadığını bildirdi. Hatta bazı milletvekilleri, cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Böylece konu yargıya da taşınmış oldu.

VURGUN ADLİ MERCİLERE TAŞINACAK

Reçete vurgununun fotoğrafı, gelen yanıtlar üzerine Meclis Genel Sekreterliğinin yaptığı çalışma ile ortaya çıkacak. Ancak, milletvekillerine ilaç getiren iki kişinin bu işin sorumlusu olduğu üzerinde duruluyor. İnceleme ve soruşturma sonunda Meclisin de vurgunu adli mercilere taşıması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber