Ocak ayında memur emeklilerinin maaşlarına %7.9 ile %6.4 oranında artış yapılmasıyla en düşük memur emekli aylığı 483.8 milyon liraya yükselecek.

Haber Giriş : 19 Aralık 2003 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ocak ayinda memur emeklilerinin maaslarina %7.9 ile %6.4 oraninda artis yapilmasıyla en düsük memur emekli ayligi 483.8 milyon liraya yükselecek.

Maliye Bakani Kemal Unakitan, Ocak ayinda yapilacak yüzde 6 oranindaki artisla en düsük memur maasinin 428.1 milyon liradan 454.2 milyon liraya yükselecegini açikladi. Memur emeklilerinin maaslarinda yüzde 7.9 ile yüzde 6.4 oraninda artis yapilacagini bildiren Unakitan, memur emeklilerinde alt sinir ayliginin 448.5 milyon liradan 483.8 milyon liraya yükselecegini söyledi.
Bakan Unakitan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptigi 2004 yili bütçesini sunus konusmasinda memur ayliklariyla ilgili olarak sunlari söyledi:
"2004 yilinin ilk yarisinda yüzde 6, ikinci yarisinda da yüzde 6 artis yapacagiz. Bu artislar sonucunda gelecek yil memur ayliklari ortalama bazda yüzde 13.8, kümülatif bazda ise yüzde 12.4 oraninda artacak. Memur maaslarinda enflasyon oranlarinin üzerinde artis olacak. Kamu çalisanlarina ayrica Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek tarihlerde ve iki bölüm halinde 160 milyon lira tutarinda ilave ödeme yapilacak."

Bakan Unakitan, Irak sorununda ve dünya ekonomisinde belirgin bir düzelme kaydedilmemesine ragmen Türkiye ekonomisinde bu yilin ilk 9 ayinda yüzde 5.2 oraninda reel büyüme gerçeklestigini hatirlatarak sözlerini söyle sürdürdü: ''Türkiye, zor bir bölgede bulunuyor. Ekonomik olarak güçlü olmamiz gerekiyor."

Bakan Unakitan 2004 bütçesinin temel hedefinin kayitdisi ekononomi ile mücadele etmek ve issizligi azaltmak oldugunu belirterek sunlari söyledi: "Bu yilin ilk ve ikinci döneminde geçen yilin ayni dönemine göre az da olsa yüksek olan issisizlik orani, üçüncü dönemde geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 3.6 azalarak yüzde 9.4 olarak gerçeklesti. Kayitdisi ekonomi ile mücadele etmek için de kamu maliyesindeki iyilesmeyi hizlandirdik. Enflasyonu makul seviyeye çekmek ve sürdürülebilir büyüme ortaminin olusmasini istiyoruz."
Bankacilik sektörünün ekonomideki önemine de deginen Unakitan, bankacilik faaliyetleri üzerinden alinan bazi vergilerin düsürülecegini de bildirdi.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber