Sağlık İl Müdüründen sıcak hava uyarısı

Adıyaman Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, hava sıcakları ile ilgili vatandaşları daha dikkatli olunması konusunda uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık İl Müdüründen sıcak hava uyarısı

Vatandaşların, saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları gerektiğini söyleyen Taş, sıcak havaya maruz kalmaları halinde çeşitli sağlık sorunları yaşayacaklarını belirtti.

Aşırı sıcak havaların sağlık problemi oluşturduğuna dikkat çeken Sağlık İl Müdürü Taş, "Bulunduğumuz yaz mevsimi dolayısıyla hava sıcaklığının normalin üstünde seyretmesi sağlık açısından daha dikkatli davranmamızı gerektirmektedir. Özellikle 10:00 ile 16:00 saatleri arası yaşlıların, çocukların, hamile bayanların, kalp damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon gibi kronik rahatsızlıkları bulunanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, serin yerlerde bulunmaları sağlık açısından önem arz etmektedir. Sıcak havalarda vücudun sıvı kaybı artmış olacağından, gerekli sıvı açığının karşılanması için de bol sıvı tüketmeliyiz. Ağır ve yağlı yemeklerden, kızarma türü yiyeceklerden mümkün mertebe imtina edip, sebze ağırlıklı ve bol sulu gıda ve içeceklere, meyve tüketimine önem vermeliyiz. Özellikle kronik rahatsızlıkları olanların tedavilerini ve periyodik kontrollerini aksatmamaları oldukça önemlidir" dedi.

Sıcak havalarda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da bilgi veren Taş, "Yaz mevsimi boyunca yaşam kalitemizin olumsuz etkilenmemesi için beslenmemize dikkat etmeli, vücudun zindeliğini koruyacak fiziksel aktiviteleri yapmalı ancak vücudu aşırı derecede yoracak ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmalıyız. Sağlığın korunması her zaman tedavi edici hizmetlerden daha kolay ve daha önemlidir. Bunun için hastalanmadan önce sağlığımızın korunmasına azami önem vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber