Samsun'da Haziranda 6 kişi boğuldu

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, haziran ayında kentte Karadeniz'e giren 6 kişinin boğulduğunu, 1 kişinin hala kayıp olduğunu, boğulma tehlikesi geçiren 26 kişinin ise kurtarıldığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da Haziranda 6 kişi boğuldu

Samsun'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar sahile akın ederken boğulma vakalarında da artış görülmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi İtfiye Daire Başkanı Rıza Zengin, Karadeniz'in çok dalgalı ve akıntılı bir deniz olduğunu belirterek vatandaşları uyardı. Zengin, haziran ayında kentte 6 kişinin boğulduğunu, 1 kişinin hala kayıp olduğunu, boğulma tehlikesi geçiren 26 kişinin ise kurtarıldığını belirterek, "Kayıp olan bir vatandaşımızın arama çalışmaları halen devam ediyor. 15 kişilik dalgıç ekibimizle boğulma vakalarına müdahale ediyoruz. Ancak bu noktada vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Dalgalı zamanlarda denize girmemeliler. Biz gereken uyarılarda bulunuyoruz. Sahilde tabelalar yer alıyor. Bunu daha da sıklaştıracağız ancak ailelerde dikkatli olmalı. Aileler çocuklarını takip etmeli ve çok dalgalı dönemlerde denize girmelerini engellemeli. Gençlerimiz riski görmelerine rağmen denize giriyorlar. Bu çok tehlikeli. Mutlaka dikkatli olmalılar" diye konuştu.

RİP AKINTISI TEHLİKESİ

Karadeniz'de dalgaların yanı sıra güçlü akıntılarında meydana geldiğini söyleyen Rıza Zengin, "Derin olmayan bir bölgede de aniden akıntı nedeniyle kum kayması yaşanıyor ve deniz bir anda derinleşiyor. Çok iyi yüzme bilse de kişinin o akıntıya karşı koyması çok zor. RİP akıntısı dediğimiz bu durumlarda kişi kıyıya dik yüzmemeli akıntıdan çıkmak için kıyıya paralel yüzmeli. Bölge halkı Karadeniz'i biliyor. Dalgalı dönemlerde denize girilmemesi boğulma vakalarını da önleyecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber