KBÜ'lü öğrenciler kendi laboratuvarlarını kendileri geliştiriyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri bitirme tezleri olarak yapmış oldukları cihazlar ile kendi laboratuvarlarını kendileri geliştiriyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KBÜ'lü öğrenciler kendi laboratuvarlarını kendileri geliştiriyor

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri Araştırma Geliştirme (AR-GE) çalışmalarında kullanılmak üzere yapmış oldukları cihazları ile kendi laboratuvarlarına büyük bir katkıda bulundular. KBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Deniz'in danışmalığında gerçekleştirilen projelerden ilki Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi Ramazan Ulutürk'un yapmış olduğu "Dondurarak Kurutma Sisteminin Tasarlanması ve Uygulaması" İlaç sanayisi, kuru kahve üretimini ve yüksek maliyetli sistemlerin üretiminde kullanılan dondurarak kurutma sistemi güneşte kurutmaya eş değer olup ondan daha avantajlı.

İkinci proje Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi İsa Çiçek tarafından yapılan inşaat ve makine sektörü ile Araştırma Geliştirme Laboratuvarlarında kullanılmak üzere "Katılarda Isı İletimi Katsayısı Ölçüm Cihazı" Tüm disiplinleri bir arada barındıran çalışma Türkiye'de üretilenlerin en iyi katılarda Isı İletimi Katsayısı Ölçüm cihazları arasında yer almakta. Üçüncü projeyi ise Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi Burcu Alaylıoğlu tarafından yapılan "Güneş Pili Destekli Termometrik Soğuk Alanın Uygulanabilirliğini Gösteren Sistem" Özelikle tıp alanında kullanılan cihaz güneş pili ile elektrik üretilerek, üretilen elektriği akülerde depolayıp soğutma kabininde depolanan elektriğin soğutulması sağlamakta. Öğrencileri yapmış oldukları katkılardan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Öğrencilerimiz TÜBİTAK destekli olarak yapmış oldukları cihazların en küçük parçasından en büyük parçasına kadar kendi emeklerini koydular. Her zaman belirttiğimiz gibi Karabük Üniversitesi olarak teorik eğitimin yanı sıra uygulama eğitime de büyük önem vermekteyiz. Karabük Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler kendi yapmış oldukları cihazlar ile bir nevi kendi laboratuvarlarını kendileri geliştiriyorlar. Ben öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, hayatta başarılar diliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber