Diyanet, 4. kez kadro veriyor

KPSS puan üstünlüğüne göre yarışmanıza gerek yok. Bir yere vekil olarak atanın, nasılsa iki yılda bir kadro çıkıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet, 4. kez kadro veriyor

Binlerce ilahiyat ve imam hatip mezunu açıkta beklerken, torpille vekil kadrolarına alınanlara bir kez daha kadro verilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bir kez daha hak ve adalete uygun olmayan bir düzenleme yapmaktadır. Açıkta binlerce imam hatip mezunu, ön lisans ilahiyat mezunu ve lisans ilahiyat mezunu var iken, kanuni düzenleme ile 2005 yılından bu yana 3 ay vekil olarak görev yapmış imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerine kadro vermektedir. Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı bunu daha önce bir kaç kez daha yapmıştı. Başkanlık bu uygulamayı artık rutin hale getirmiş durumdadır.

Bilindiği üzere, Vekil kadrolarına girişte hiçbir kıstas bulunmamaktadır. Genel olarak müftülüğün uygun gördüğü torpile sahip kişiler kadroya alınmaktadır.

Durum bu iken, sürekli olarak bu kişilere kadro verilmesi açıkta bekleyip de memur olmak için bekleyenler açısından büyük bir haksızlık oluşturmaktadır.

İŞTE DAHA ÖNCEKİ DÜZENLEMELER

2010 YILI

Geçici Madde 15 - (Ek madde: 01.07.2010 - 6002 S.K./20. md.)

30/6/2010 tarihi itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında halihazırda vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olanlar ile 3/5/2005 tarihinden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında toplam en az dört ay süreyle vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapmış olanlar; kamu personeli seçme sınavlarının herhangi birinden Başkanlıkça belirlenecek yeterli puanı almış olmaları ve alanlarında yeterlilik belgesine sahip olmaları şartıyla, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde başvurmaları ve Başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde, Başkanlıkça ilan edilecek yerlerde görevlendirilmek ve bir defaya mahsus olmak üzere, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükümleri uyarınca vizeli veya vize sayısının yeterli olmaması halinde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde vize edilecek sözleşmeli imam -hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarına geçirilir. Bu şekilde sözleşmeli imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarına geçirileceklerin sayısı 4000 adedi geçemez ve bu işlemler başvuru süresi dahil en geç altı ay içerisinde tamamlanır.

2011 YILI

Geçici Madde 16 - (Ek madde: 23/08/2011 - 653 S. KHK./13. md.)

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre imam-hatip ve Kur'an kursu öğreticisi unvanlı 1000 adete kadar vizeli sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilecekler, sadece mesleki uygulamalı sınavla belirlenir.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Başkanlıkça düzenlenir.

2011 YILI

Geçici Madde 17 - (Ek madde: 23/08/2011 - 653 S. KHK./13. md.)

Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında valilik veya kaymakamlık onayı ile eğitim öğretim dönemi içinde fahri olarak veya ek ders ücreti karşılığında görev yapan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde müracaat edenlerden;

a) Başkanlıkça verilmiş yeterlik belgesine sahip olmak şartıyla, toplam beş yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar ile 1/1/2005 tarihinden itibaren toplam bir yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar doğrudan,

b) 1/1/2005 tarihinden itibaren toplam bir yıl ve daha fazla hizmeti bulunduğu halde yeterlik belgesi olmayanlar ise Başkanlıkça açılacak mesleki yeterlik sınavına katılarak başarılı olmaları halinde,

Kur'an kursu öğreticisi kadrolarına atanabilirler. Bunlar, Başkanlıkça ilan edilen yerlere yerleştirilir. Hizmet sürelerinin hesabında müracaat süresinin son günü esas alınır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber