Şişli Belediyesi'nde 'sigarasız dönem'başladı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Belediyesi'nin restoran ve kafelerde sigara içilen ve içilmeyen mekan uygulamasına bugün başlandı.

Belediyenin 9 Aralık 2005 tarihinde aldığı kararın uygulanmasına, pilot bölge olarak seçilen Nişantaşı'nda geçildi. Uygulama, Nişantaşı'nın ardından tüm ilçede yaygınlaştırılacak.

Buna göre, lokanta, kafeterya ve benzeri yerler ile otel ve benzeri konaklama mekanlarının kapalı alanlarında tütün ve mamulleri içilemeyecek. Bu mekanlarda, tütün ve mamulleri diğer vatandaşların sağlığını tehlikeye düşürmeyecek tarzda oluşturulan özel bölümlerde içilebilecek.

Fuar, alışveriş merkezi, düğün salonları, kongre, toplantı ve konferans salonları, internet kafeler, elektronik oyun merkezleri, atari salonları, bowling salonları ile okul öncesi özel eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, sağlık kurum ve kuruluşları, sinema-tiyatro gibi eğlence yerleri ve ibadethanelerin kapalı ve açık tüm alanlarında da tütün ve mamulleri kullanılmayacak.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilk 6 ay içinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme çalışması yapacaklarını, bu süre içinde para ve kapama cezası olmayacağını belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber