Tavuk gübresinden elektrik enerjisi

Türkiye'de ilk defa tavuk gübresinden elektrik ve ısı enerjisinin yanı sıra tarımda kullanılacak organik gübre üretmek için yeni bir sistem kurma çabası içerisinde olan Afyon Yumurta Üreticiler Birliği Başkanı Hacı Sait Evrenkaya, yaptığı çalışmalar ve girişimler hakkında bilgi vermek için Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu'nu ziyarette etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tavuk gübresinden elektrik enerjisi

Evrenkaya, Vali Balkanlıoğlu'na gerçekleştirdiği ziyaretinde, yeni sistem ile birlikte tavuk gübresinin özellikle çevre konusundaki zararların bertaraf edilmesi yönünde yapılan çalışmaları aktardı. Ziyarette konuşan Evrenkaya, "Devlet büyüklerimiz sayesinde ilimiz ekonomisi canlanıyor ve canlanmaya da devam edecektir. Sizlerin desteğini hissetmemiz bizim için büyük bir şanstır. İnşallah sizlerin sayesinde Afyonkarahisar'a hayırlı hizmetlerde bulunacağız" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise şunları söyledi:

"Afyonkarahisar'ın en fazla şikayette bulunduğu tavuk gübresinin kokusu ve sineğinin sona ermesine de büyük katkıda bulunacak olan Afyon Yumurta Üreticiler Birliği Başkanı Hacı Sait Evrenkaya'ya teşekkür ediyorum. Kendisi yurt dışında bulunan, son teknoloji olan en son sistem cihazları ve düzenekleri inceliyor. Burada da sistemin kurulması için bazı oluşumlar var ve bazı girişimlerde bulunmuşlar. Afyonkarahisar'daki bu önemli adımın atılmasında tavuk çiftlikleri sahipleri de bireysel olarak çaba göstermektedirler. Ayrıca tavuk gübresinden kaynaklanan sorunlara toplu bir çözüm yöntemi de geliştirme çabasındalar. Böylece ekonomiye katkıda bulunacak olan sistem sayesinde elektrik ve çok kaliteli bir gübre elde edilecek. Bu anlamda Afyon Yumurta Üreticiler Birliği Başkanı Hacı Sait Evrenkaya'yı çabalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber