İlköğretim okulunda güçlendirme çalışması

Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde, zemininde tespit edilen çürümeden dolayı "eğitime elverişsiz" raporu verilen Yedi Eylül İlkokulu ve Ortaokulu binalarında güçlendirme çalışmalarına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlköğretim okulunda güçlendirme çalışması

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, fiziki güçlendirme çalışmasının başladığı 29 derslikli okul binasında incelemelerde bulunarak yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdürü Tekin, maliyeti 500 bin lira civarında olan çalışmaların 4 ay içinde tamamlanacağını, başka bir okulda eğitim gören bu okulun öğrencilerinin Kasım ayında burada eğitime devam edeceklerini kaydetti.

Tekin şu bilgileri verdi: "30 yıldır eğitim yapılan okul binalarımızın temelinde geçen yıl çürüme tespit edilmiş, beton ve demirlerinin de korozyona uğradığı belirlenmişti. Bunun üzerine binaların eğitime elverişsiz olduğu yönünde rapor tutulmuş ve okul boşaltılmıştı.

Bu okulda eğitim gören 661 öğrencimiz, geçen yıl yarıyıl tatilinden sonra Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda eğitim görmeye başlamıştı. Şu an okulumuzda güçlendirme çalışmaları başladı. Yüklenici firma yetkilileri işin 4 ay içinde tamamlanacağını ifade ediyor. Herhangi bir aksilik çıkmazsa okulumuz Kasım ayında yeniden eğitime açılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber