İstanbul Üniversitesi tanıtım günleri başlıyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) 8-25 Temmuz tarihleri arasında tanıtım ve tercih günleri düzenliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Üniversitesi tanıtım günleri başlıyor

8-12 Temmuz tarihinde ana yerleşkede bütün fakülte ve yüksekokul temsilcilerinin katılımıyla başlayacak tercih ve tanıtım günleri; 15-25 Temmuz tarihleri arasında da bütün fakültelerin kendi yerleşkelerinde devam edecek.

İstanbul Üniversitesi 2013 Tanıtım ve Tercih Günleri'nin öncesinde Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en seçkin ve deneyimli eğitim kadrolarından birine sahip olduklarını ifade eden İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 1475 profesör, 420 doçent, 770 yardımcı doçent ve 2410 öğretim üye yardımcısı olmak üzere toplam 5075 akademik personel ile İstanbul Üniversitesi'ne hizmet ettiklerini söyledi.

TOPLAM 755 EĞİTİM PROGRAMI

Öğrenci merkezli ve öğrenci dostu bir üniversite olmak için çalıştıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Söylet, geleceği şekillendirecek insan kaynaklarını yetiştirmek için büyük bir gayret içinde olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Söylet şunları söyledi: "Eğitim ve öğretim artık geleneksel anlamda öğrencilere, geleneksel amaç, içerik ve yöntemlerle belirli bilgi ve becerileri kazandırma sınırlarını aşmış durumda. Son yıllarda sıkça telaffuz edilen yaşam boyu öğrenme, açık ve uzaktan öğretim, e-öğrenme, öğrenmeyi öğretme, mezuniyet sonrası eğitim, üniversite-iş hayatı işbirliği, çok disiplinli eğitim, çift anadal, yandal, öğrenci odaklı eğitim, denklik, eğitim yeterlilikleri, eğiticilerin eğitimi, ölçme-değerlendirme, yapılandırılmış sınav sistemi vb. kavramlar, bu değişim sürecinin bir sonucu. Öğrenci merkezli ve öğrenci dostu bir üniversite olmak için büyük bir dönüşüm ve gayret içerisindeyiz. Üniversitemizde son dört yılda, bir yandan geleneksel eğitim öğretim işlevlerimizi geliştirerek sürdürürken diğer yandan da yenilikçi program ve yöntemleri devreye soktuk. Çünkü geleceğe yön verecek olan gençleri yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz meslek edinmek, yeni bilgiler öğrenmek, yeni bakış açılarını tanımak ve İstanbul Üniversitesi diplomasıyla hayata başlangıç yapmak için üniversitemize geliyorlar. Üniversite eğitimi aldıkları süre boyunca biz onlara katkı sağlarken, onlar da bizi sürekli yeniliğe ve gelişmeye teşvik ediyorlar. Onların gözünden dünyaya bakmak, onların taleplerine ve ihtiyaçlarına duyarlı olmak, hizmet kalitemizin daha da artmasını sağlıyor."

ÜNİVERSİTE TERCİHİ YAPACAK ADAY ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet üniversite tercihinde bulunacak öğrencilere önerilerde de bulundu. Rektör Prof. Dr. Söylet, "Aday öğrencilerimize iyi bir araştırma yapmalarını öneriyorum. Üniversitenin sunduğu olanaklara, yerleşke yaşamı ile ilgili bütün bilgilere üniversitelerin web sayfalarından geniş biçimde ulaşmak mümkün. Sosyal medyayı da etkin kullanan öğrencilerimize yine bir önerim olacak. Üniversitelerin resmi Facebook sayfalarını ve Twitter sayfalarını takip edin. Sosyal medya alanında üniversitelerin söylemine bakıp, üniversitenin gelecek vizyonu, girişimci ruhu ile ilgili bilgilere ulaşın. Bu bilgilerden yaralanarak hayalinizdeki üniversiteye en yakın üniversiteleri belirleyerek tercihlerinizi ona göre şekillendirin. Başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere bir çok üniversitemiz artık dünya sıralamalarına giriyor. Bu marka üniversiteleri inceleyin. Öğretim üyesi kadrosuna ve sayısına, geleceğe odaklı bölümlere, son dönemlerde kurduğu yeni fakültelere bakın ve inceleyin. Üniversitelerin kariyer merkezi, sürekli eğitim merkezine, staj olanaklarına, uluslararası işbirliği sayılarına, öğrenci değişim programı ile yurt dışına giden öğrenci sayılarına, bir yıl içinde yaptığı uluslararası kongre ve sempozyum sayılarına bakıp doğru bilgilerle donanıp doğru karar vermenizi öneriyorum. Büyük şehirlerde ulaşım zorlukları yaşansa da bunlar yeni ulaşım sistemleri ile büyük ölçüde giderilmekte. Artık dünyada kampus üniversitesinden, şehir üniversitesine doğru bir eğilim var. Şehir üniversiteleri yaşamın tam içinde ve kentten kopuk değil. Ülkemizde de İstanbul Üniversitesi gibi şehir içinde yaygın eğitim veren üniversiteler bulunmakta. Sosyal yaşam başta olmak üzere şehir içindeki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, tek tip değil çeşitlilik gösteren birçok seçeneğe sahipler. Bu da öğrencilerin farklı yaşam tarzlarını ve düşüncelerini tanımalarına daha çok katkı sağlıyor" dedi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NE 23 BİN 714 YENİ ÖĞRENCİ

İstanbul Üniversitesine bu yıl toplam 23 bin 714 öğrenci kabul edecek. Bu kontenjanların 8 bin 500'ü İÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'ne ait. İstanbul Üniversitesi'nde 110 bin öğrenci eğitim görüyor. Her yıl yaklaşık 15 bin öğrenci mezun oluyor. 2013-2014 Eğitim Öğretim Döneminde İstanbul Üniversitesi'nin öğrenci sayısının yaklaşık 120 bin öğrenciye ulaşması bekleniyor.

30 FARKLI BRANŞTA SPOR YAPABİLME İMKANI

Üniversitelerin, içinde bulunduğu topluma bilginin aydınlığını getirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, "Üniversite aynı zamanda bilimsel toplantılar, kültür, sanat ve spor etkinlikleri, sosyal sorumluluk projelerinin yapıldığı bir çekim merkezidir. Üniversite, farklı renklerin ve seslerin özgürce yankılandığı; toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren; toplumun gündeminde bilimsel araştırmaların, kültürün, sanatın ve sporun daha fazla girmesini sağlayan örnek bir yaşam şeklini de ortaya koyar. Toplumun en eğitimli ve bilgili kişilerini barındıran, bu nedenle de en fazla saygı duyulan kurumlar arasında yer alan üniversiteler, aynı zamanda içinde yaşadığımız dünyaya karşı en fazla sorumluluk hisseden kurumların başında yer almalıdır. Bu dünyayı birlikte paylaştığımız tüm insanlara, hayvanlara ve doğaya karşı sorumluyuz. Sosyal sorumluluk duygusuyla örnek projeler ortaya koyan, bu projeleri bilimsel bir bakış açısıyla planlayan ve hayata geçiren, bu projelerde öğrencilerinin aktif rol almasını sağlayan bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde mücadele ediyor. 2013 yılında ilk 6'ya giren Kadın Basketbol Takımı, 2014 yılında Türkiye'yi Avrupa Kupalarında temsil edecek.

İÜ öğrencileri atletizm, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, yüzme, tenis, buz hokeyi, curling, yelken, su altı, bisiklet, salon futbolu, okçuluk, dağçılık, hentbol, badminton, kayak, judo, tekvando, güreş, boks, satranç, karete, eskrim, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yamaç paraşütü, bilardo ve muay-thai olmak üzere 30 farklı branşta spor yapabilme olanağına da sahip.

1 MİLYON 500 BİNİ AŞKIN KİTAP KOLEKSİYONU

İstanbul Üniversitesi'nde okuma ve araştırma yapma isteğini artıran; talep edilen yayınlara hızlı erişimi sağlayan; 7 gün 24 saat hizmet veren; konforlu mekânlara sahip kütüphaneler yer alıyor. İstanbul Üniversitesi 1 milyon 500 bini aşkın kitap koleksiyonuna sahip. Hem öğrenciler hem de araştırmacıların daha iyi hizmet alması için kütüphane koleksiyonlarının fiziksel ortamları yeniden yapılandırıldı. İÜ koleksiyonlarından daha çok araştırmacının yararlanabilmesi için çağdaş kütüphanecilik yöntemleri kullanıyor ve teknolojinin tüm olanaklarından yararlanılıyor. İÜ Merkez Kütüphane haftanın 7 günü hizmet veriyor. Elektronik veri tabanlarının sayıları sürekli arttırılarak tüm dünyada üretilen güncel akademik bilgiye erişim olanağı sağlanıyor. Canlı destek ve çözüm destek hattıyla öğrencilerin kütüphanelerden yararlanması da kolaylaştırılıyor.

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesinin, mezunları uluslararası tanınırlığa sahip ve iş hayatında başarılı olan; araştırmalarını ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile güçlendirerek bilim ve toplumun en çok yararlanacağı şekilde hizmete sunan; ürettiği bilgi ve hizmeti sanayi, endüstri, yerel ve merkezi yönetimlerin yanı sıra toplumun her kesimi ile yakın diyalog içinde paylaşan bir üniversite ve İstanbul Üniversitesinin bu özelliklerini daha da geliştirmeyi en önemli hedeflerinden birisi olduğunu benimsediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber