İngiliz hastanın, 'hastaneden atıldım' iddiasına tepki

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Özel Ahu Hastanesi, sigorta şirketinin tedavi masraflarını karşılamayı kabul etmemesi üzerine, kroner kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakımdaki İngiliz hasta 66 yaşındaki Bernard Blezard'ı sokağa attıkları yönünde Daily Mail gazetesinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Hastane yetkilileri, İngiliz hastanın 10 günlük tedavi ücretini ödeyip, kendi isteğiyle imza attıktan sonra erken taburcu edildiğini belirterek, haklarını yasal yollardan arayacaklarını bildirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İngiliz hastanın, 'hastaneden atıldım' iddiasına tepki

İngiliz Bernard Blezard, geçen 7 Haziran'da tatil için geldiği Marmaris'te aniden fenalaştı. Gögüs ağrısı şikayetiyle Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırılan Blezard'a kroner kalp yetmezliği teşhisi konulup, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Tedavisi sürmesine rağmen 10 gün sonra Blezard, iddiaya göre kendi isteğiyle hastaneden ayrılıp, ülkesine döndü. Dün İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail'de, İngiliz turist Blezard'ın, sigorta şirketinin hastane masraflarını ödemeyi kabul etmemesi üzerine apar topar hastanenin yoğun bakım ünitesinden sokağa atıldığı iddia edildi. Gazetede, Blezard'ın bırakıldığı ileri sürülen hastane dışındaki bir şezlongda çekildiği iddia edilen göğsünde EKG elektrotları takılı bir fotoğrafına da yer verildi. Haberde, İngiliz turistin ülkesine dönmesinin ardından sigorta şirketinin tedavi masraflarını ödemeyi kabul etmesi üzerine Manchester şehrindeki bir hastanede tedaviye yatırıldığı belirtildi. Haberde Blezard'ın sigorta yaptırdığı Saga Services tarafından Marmaris'teki tedavi sırasında yanlışlıkla sigorta onayının verilmediğini belirtilerek özür dilendiği, Ahu Hastanesi'nin ise konuyla ilgili açıklama yapmadığı da vurgulandı.

'İDDİALAR ASILSIZ'

Özel Ahu Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sahir Ökten, Daily Mail gazetesinin haberindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Blezard'ın hastanelerinde 10 gün tedavi gördüğünü belirten Başhekim Opr. Dr. Ökten, "Dosyasında hangi tür tedavilerin uygulandığı, nelerin yapıldığıyla ilgili tüm kayıtlar mevcut. Hasta gerekli tıbbi tedavi tamamen almış ve 10'ncu günde kendisine tüm sakıncaları anlatılmasına rağmen iki kez kendi imza ve gerekli kayıtları olmak kaydıyla taburcu oldu. Dosyadaki tüm var olan bulguları Sağlık Bakanlığı'na ileterek dosyanın incelenip, gerekli tahkikatın yapılmasını isteyeceğiz. Tahkikat sonunda da ilgili gazete aleyhinde yapılması gereken hukuki işlemlerin başlatılmasını hem bakanlıktan isteyecek ve hem de biz hastane olarak dava açacağız. Hatta hasta kendi isteğiyle taburcu olmak istediğinde, kalp uzmanımızın tıbbi bir destek ile ülkesine gitmesi gerektiği ısrarına aldırış etmeyip, imza atarak hastanemizi terk etmiştir. Parkta, şezlongda yatması tamamen kötü bir propagandadır. Bu propagandanın altında özellikle Türkiye, yerelde de Marmaris ile ilgili bir hesap olduğunu düşünüyorum. Bizim kayıtlarımızda işlemlerimizin hepsi nettir. Bununla ilgili hiçbir kaygı yoktur. Hasta çıkarken kendisine faturası ibraz edilip ücreti de alınmıştır" dedi.

LARDAKİ ÇELİŞKİLER

Başhekim gazetenin haberindeki fotoğrafların da düzmece olduğunu iddia edip, "Hastanın üzerindekiler, bizim hastanemizin verdiği giysiler değil. İkincisi en önemli ve komik olanı da göğsündeki EKG elektrotlarının yerlerinin yanlışlığı. Bu fotoğrafı çekerlerken nasıl olması gerektiğini bir kalp doktoruna sorsalardı keşke. Zaten şezlongu söylemeye hiç gerek yok. Hastane yakınında dedikleri şezlong, deniz kenarında" diye konuştu.

HASTANEDEN KAÇMIŞ

Blezard'ın hastanedeki dosyasında, 10 Haziran'da hastaneden izinsiz ayrılıp, iki gün sonra döndüğü, 14 Haziran'da 10.30'da izin alarak akşam 17.30'da gelmesi gerekirken ertesi gün geldiğine dair iki tutanak bulunduğu belirtildi. İngiliz'in dosyasında, 24 Haziran 2013 gün ve 744994 fatura numarası ile 2 bin paund tedavi masrafı alındığına dair belge de olduğu belirtildi.

Özel Ahu Hastanesi Yabancılar Bölüm Müdürü Julie Midgley de Blezard'ın İngiltere'deki bir hapishaneden çıktıktan sonra Marmaris'e tatile geldiğini belirtip, "Tedavisi sırasında kendi isteğiyle sürekli hastaneden çıkıyordu. Döndüğünde de çoğu zaman alkollü oluyordu. İzin alırken de her seferinde başka mazeretler öne sürüyordu" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber