Engelli kızının bakım parası kesilince kendini zincirlemek istedi

Mersin'de 23 yaşındaki kızı Hatice Seremet'in 'yüzde 70 özürlü raporu' olmasına rağmen, bakım parasının kesildiğini savunan 38 yaşındaki Nurhayat Seremet, kendini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasının giriş kapısına zincirlemeye kalkıştı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli kızının bakım parası kesilince kendini zincirlemek istedi

Şehir merkezindeki Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğü binasına gelen engelli annesi Nurhayat Seremet, önce kurum binasına girdi. Burada kısa bir süre kalan Seremet, daha sonra kapının önüne çıkıp çantasında getirdiği zinciri çıkararak, kendini kapıya zincirlemeye kalkıştı. Bu sırada çevrede bulunan bir polis memuru, müdahalede bulunarak Seremet'in kendini zincirlemesini önledi ve zincire el koydu. Polise, "Zincirimi ver" diye bağıran Seremet, "Yapmak istediğim sesimi duyurmak. Sesimi duyuracağım. Tek kaldım, çaresiz kaldım. Zincirimi ver. Sen şimdi alırsan, ben de gider her yerde kendimi zincirlerim. Yaparım. Ben vatandaşım, bu benim hakkım. Ben hükümet düşmanı, dolandırıcı değilim. Şimdi gider bir zincir daha alırım" dedi.

Eşi ayakkabı boyacılığı yapan ev kadını Nurhayat Seremet, kızının 2 yıl özürlü bakım parası aldığını belirterek, "2010-2012 arasında çocuğuma maaş verildi. Kızım, yüzde 70 doğuştan zihinsel engelli. Ama daha sonra müdürlük yetkilileri, kızımın bakıma ihtiyacı olmadığını gerekçe göstererek maaşı kesti. Kızımın tıbben iyileşmesi imkansız. Başbakanımızdan Allah razı olsun. Kendisi özürlü bakım aylığı çıkardı. Buradakiler, kendi inisiyatifini kullanıyor" diye konuştu.

Bir süre daha eylemini sürdüren Nurhayat Seremet, daha sonra polisin kimlik kontrolünün ardından olay yerinden uzaklaştı.

Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürlüğü yetkilileri konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber