İçinde 225 bin lira olan kasayı çalan 4 şüpheli piknikte yakalandı

KONYA'da kepenk kilidini kırarak girdikleri işyerinde içinde yaklaşık 225 bin lira bulunan çelik kasayı alarak kaçan 4 şüpheli, polisin takibi sonucu bir park içerisinde piknik yaparken yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçinde 225 bin lira olan kasayı çalan 4 şüpheli piknikte yakalandı

Çalınan paranın 170 bin lirası şüphelilerin vücutlarında poşetler içerisinde bantlanmış olarak bulundu. Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık görüntülerin de ise şüphelilerin tanınmamak için yürüyüşlerini değiştirdikleri görüldü.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahellesi Doğruer Sokak'ta geçtiğimiz Perşembe günü saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Musa Görgülü'ye ait otomobil tamiri yapılan işyerine kepenk kilidini kırarak giren yüzleri kar maskeli ve ellerinde eldiven olan 4 şüpheli, çelik kasayı gördü. Kasayı taşımayan şüpheliler, tamir için işyerine bırakılan 42 ARR 68 plakalı otomobile yükledi. Daha sonra da otomobille hızla olay yerinden uzaklaştı. Şüpheliler çelik kasayı çalıştıkları oto yıkamacıya bırakıp, otomobili de Selçuklu ilçesi Demiryolu Caddesi üzerinde terk etti.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT

Çelik kasanını çalındığının otaya çıkması üzerine olay yeri ve çevresinde inceleme başlatan Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis, işyeri ve şüphelilerin otomobili terk ettikleri yerdeki alt geçitte bulunan güvenlik kamerası görüntülerinden, şüphelilerin daha önceden de çelik kasa hırsızlığı olayına karışan Hasan A. (18), Rıdvan Y. (18), M.E. (17), M.Ö. (17) olduğunu belirledi. Şüphelilerin gidebilecekleri adresleri takibe alan ekipler, dün sarı renkli bir otomobil ile gezdiklerini belirledi. Otomobili terk edilmiş halde bulan ekipler, şüphelilerin Meram İlçesi'nde bulunan Karaaslan Hadimi Parkı'nda piknik yaptıkları bilgisine ulaştı. Park çevresinde önlem alan polisler, 3 şüpheliyi piknik yaparken diğer şüpheliyi ise parktaki lunaparkta yakaladı.

PARALARI VÜCUTLARINA BANTLAMIŞLAR

Çelik kasayı çalıştıkları oto yıkamacıda kilidini kırarak açtıklarını ardından içinden paraları alarak kasayı su kanalına attıklarını itiraf eden şüphelilerden Rıdvan Y. ile Hasan A.'nın yapılan üst aramasında çaldıkları paralar vücutlarına poşetler içerisine bantlanmış şekilde bulundu. Şüphelilerin üzerinde 170 bin lira para çıkarken, yaklaşık 52 bin 500 liralık bölümü ise bulunamadı.

100 LİRA ÇIKSA SEVİNECEKTİK

Gözaltına alınan şüphelilerin polise, "Kasadaki parayı görünce biz de şaşırdık. Kasadan 100 lira çıksa bile sevinecektik" dedikleri öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca güvenlik kameraları önünden geçerken polislerin tanımaması için yürüyüş şekillerini değiştirdikleri gözlendi. Hırsızlık suçundan poliste çok sayıda kayıtları bulunan şüphelilerin Hırsızlık Büro Amirliği'ndeki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber