Formasyon eğitimi alan öğretmen adayları mağdur edilmeyecek

Haber Giriş : 03 Şubat 2006 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Formasyon eğitimi alan öğretmen adayları, üniversitelerinden getirecekleri öğrenci belgesiyle atama işlemine tâbi tutulacaklar. Almanca ve Fransızca mezunları da İngilizce öğretmenliğine başvurabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atama başvuru süresinin dolmasından 2 hafta sonra formasyon eğitimlerini tamamladıkları için başvuru yapamayan adayların başvurularını kabul edecek.

İlk atamayla 19 bin 656, yeniden (açıktan) ilk atamayla 344 olmak üzere, toplam 20 bin öğretmen alacak olan MEB Personel Genel Müdürlüğü, öğretmen adaylarına atamalarda kolaylıklar getirerek, il milli eğitim müdürlüklerine bildirdi.

Buna göre 6 Şubat'ta başvuru süresinin dolmasından 2 hafta sonra formasyon eğitimlerini tamamladıkları için başvuru yapamayan adaylar, üniversitelerinden getirecekleri öğrenci belgesi ile başvuru yapabilecekler. Konuyla ilgili bakanlığa başvuru yapan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nda 3. dönem derslerini alan öğrenci-ler, 24 Şubat'ta mezun olarak, atandıkları taktirde öğretmenliğe başlayacak.

ALMANCA VE FRANSIZCA MEZUNLARI DA BAŞVURABİLECEK

Bakanlığın getirdiği kolaylıklar arasında 2006 yılı atama dönemi ile sınırlı olmak üzere Almanca ve Fransızca öğretmenliği mezunlarının İngilizce öğretmenliğine başvurabilmesi de yer aldı. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulu'na devam edip 21.05.1999 tarihinden önce mezun olanların, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı ile eşdeğer sayılarak Beden Eğitimi Öğretmenliği alanı için başvurabileceği de açıklandı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber